Overig

Welke verschillende stapelaars zijn er?

Steeds meer bedrijven maken gebruik van één of meerdere elektrische palletwagens in- en rondom hun bedrijventerrein. Deze palletwagens (ook wel stapelaars genoemd) zijn namelijk ontzettend flexibel, en kunnen voor een heleboel verschillende transporttaken worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het verzamelen van goederen in de loods, het in- en uitladen van vrachtwagens en het verplaatsen van zware pallets. Het kopen van een palletwagen is een behoorlijke investering, maar wel eentje die zich snel zal terugbetalen in tijd en gemak. Helaas is het vinden van de perfecte palletwagen niet zo gemakkelijk. Er zijn namelijk meerdere soorten, en hoe weet je nou welke het beste past bij jou en jouw bedrijf? Om je een beetje op weg te helpen lees je in dit artikel alles over de verschillende stapelaars. Ben je enthousiast geworden en wil je jouw eerste stapelaars kopen? Neem dan snel een kijkje in de shop van Still.

De meeloopstapelaar

Bij de meeloopstapelaar sta je letterlijk achter de wagen, en loop je zelfstandig met de stapelaar mee. Dit zorgt ervoor dat je te allen tijde veel controle houdt over de stapelaar en de wagen gemakkelijk kunt bijsturen. Het vereist wat oefening, maar zodra je de besturing eenmaal onder controle hebt, kun je de meeloopstapelaar soepel door de loods bewegen. Je kunt het een beetje vergelijken met het lopen achter een zware kruiwagen (maar dan een elektrische kruiwagen die je moet bedienen met knoppen). Daarnaast is deze stapelaar goed beveiligd, waardoor de kans op ongelukken aanzienlijk verminderd. Hebben jij en je medewerkers nog nooit eerder met een stapelaar gewerkt? Dan is het slim om te beginnen met deze stapelaar! De meeloopstapelaar is uitermate geschikt voor het verplaatsen van pallets en het verzamelen van goederen.

De meerijstapelaar

De meerijstapelaar lijkt in veel opzichten op de meeloopstapelaar, maar heeft wel degelijk één groot verschil. Bij de meerijstapelaar heb je als vervoerder namelijk een plateau waar je op staat gedurende de rit. Je rijdt dus als het ware mee met de stapelaar. Dit zorgt ervoor dat de meerijstapelaar een stuk sneller gaat dan de meeloopstapelaar. Heb je een grote loods of een groot bedrijventerrein? Dan is het slim om een meerijstapelaar te kopen, aangezien deze in korte tijd een langere afstand kan afleggen. Het verplaatsen van zware pallets gaat je dus een stuk minder tijd kosten, en ook het verzamelen van goederen kan veel sneller gaan door het gebruik van een meerij stapelaar.

Welke stapelaar past het beste bij jou en je bedrijf

Ben je enthousiast geworden en wil je een van deze twee soorten stapelaars kopen? Dan is het slim om rekening te houden met de volgende criteria: de wendbaarheid, de duur van de accu, de maximale snelheid en het maximaal aantal kilo’s dat de stapelaar kan dragen. Het is heel begrijpelijk als jij nog vragen hebt, want het is lastig om te bepalen welke stapelaar het beste bij jou en je bedrijf past. Schroom daarom vooral niet om professionele hulp te vragen, bijvoorbeeld bij de shop van Still. Deze gespecialiseerde winkel kan je niet alleen gepast advies geven, maar je ook op weg helpen met je eerste stapelaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button