Interieur

Nieuwe douche kopen: zo kies je de juiste douche uit

Met een nieuwe douche krijgt jouw badkamer een flinke update. Kan jij niet wachten om onder een luxe regendouche te staan? Of ben je op zoek naar een douchecabine op maat zodat er meer ruimte ontstaat in de badkamer? Met deze handige tips en aandachtspunten kies jij de juiste douche uit. 

Soorten douches

Er zijn verschillende soorten douches waar je uit kunt kiezen. Erg populair is de inloopdouche. Deze heeft geen opstaande drempel en wordt doorgaans afgeschermd met een douchewand of eventueel een douchedeur op maat. De douche vormt een geheel met de rest van de badkamer omdat er geen drempel of opstaande rand is. Je kunt er ook voor kiezen om een douchebak te plaatsen, die je afschermt met een douchewand of een douche schuifdeur op maat. Het grote voordeel van een schuifdeur is dat deze geen extra ruimte inneemt. Het glas laat licht door en zorgt ervoor dat je badkamer ruim oogt. 

Ten slotte is er nog de douchecabine. Deze gesloten cabine bestaat uit een douchebak en douchewanden. Douchecabines zijn er in allerlei vormen, zoals rechthoekig, vierkant en halfrond. 

Diverse soorten doucheafscheidingen

Een doucheafscheiding geeft privacy tijdens het douchen en zorgt ervoor dat de grond droog blijft. Vroeger werd vaak gekozen voor een douchegordijn als afscheiding. Tegenwoordig is de glazen wand erg populair. Een inloopdouche kan ook worden afgesloten met een strakke glazen douchedeur. Een douchedeur kan worden opengeklapt, gedraaid, geschoven of gevouwen. Let er altijd op welke kant een deur opdraait, zodat de doorgang niet wordt geblokkeerd door een openstaande deur. Voor een draaideur is voldoende ruimte nodig in je badkamer. 

Welke douchekop kies je?

Welke douchekop je kiest hangt vooral af van je persoonlijke wensen. Daarbij zijn moderne douchekoppen duurzaam en kunnen ze helpen bij het besparen van water en energie. De meeste douchekoppen hebben meerdere straalsoorten om uit te kiezen, zodat je de straal naar eigen wens kunt instellen. Zo word je wakker met een krachtige regenstraal en spoel je je haren gemakkelijk uit met een aparte shampoostraal. 

De juiste kraan

Ten slotte moet je nog wat aandacht besteden aan het uitzoeken van de juiste kraan. Veel thermostaatkranen zijn voorzien van een aanduiding voor 38 graden. Dit is een goede gemiddelde temperatuur voor het nemen van een douche en biedt bescherming tegen te hoge temperaturen. Daarnaast zorgt de juiste kraan voor een moderne uitstraling van je badkamer. Kies bijvoorbeeld voor matzwarte kranen of voor hippe koperen kranen. Met de afstand tussen het midden van de koud- en warmwateraansluiting om de juiste douchekraan te kunnen kiezen. Dit wordt de hartafstand genoemd. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button