Interieur

Landelijk interieur anno 2023

De landelijke woonstijl is eigenlijk nooit weggeweest en ook dit jaar zien we deze stijl dus nog steeds vaak terug. Pas de landelijke stijl toe zoals je bent gewend of ga voor landelijk in een nieuw jasje met onze tips. Lees ze hieronder en maak jouw interieur helemaal landelijk anno 2023.

Landelijk interieur anno 2023
Landelijk interieur anno 2023

Natuurlijke sfeer

Natuurlijke materialen spelen een grote rol in de landelijke woonstijl. Hierbij denk je al snel aan materialen, zoals rotan en hout. In de collectie van DTP Home zie je veel hout terugkomen; in bijvoorbeeld eettafels, eetkamerbanken en kasten. Rotan wordt vaak gebruikt bij lampen, maar ook stoelen worden gemaakt van dit natuurlijke materiaal. Naast deze ‘harde’ materialen komt de natuurlijke look ook terug in zachte stoffen, zoals linnen en wol. Denk hierbij aan een heerlijke wollen plaid voor op de bank en linnen kussentjes. Maar ook meubels wordt gestoffeerd met linnen stof. Ga voor een linnen eetkamerstoel of pak het echt groots aan en plaats een bankstel van linnen in je woonkamer. Zo creëer je die fijne, natuurlijke vibe die zo kenmerkend is voor een landelijk interieur. Voor wat afwisseling wissel je bijvoorbeeld de linnen eetkamerstoelen af met bouclé exemplaren. Zo maak je jouw landelijke interieur helemaal 2023 proof.

Zachte kleuren

Denk je aan landelijk, dan denk je al snel aan licht kleurgebruik. Kleuren als wit en beige spelen vaak een hoofdrol, maar een beetje meer kleur kan zeker geen kwaad. Met kleuren kun je namelijk wat opvallende accenten aanbrengen in je interieur. De Flexa kleur van het jaar 2023 is Wild Wonder, een warme kleur met een geelgroene ondertoon. Deze tint past perfect bij wit en beige. Maar ook een zachtgroene kleur past erg goed in de landelijke woonstijl. Laat deze kleuren terugkomen op een wand of in een aantal accessoires en zorg voor echte eyecatchers in je landelijke interieur.

Organische vormen

De slow living woonstijl is erg populair. Deze woonstijl is minimalistisch en straalt rust uit. Combineer deze stijl eens met de landelijke variant door wat organische vormen terug te laten komen in je interieur. Deze vorm breekt de veelal rechte lijnen in je woning en zorgt voor een fijne sfeer in huis. Zet een organische eettafel in je eethoek, ga voor een salontafel met een organische vorm of leg een vloerkleed in je woon- of slaapkamer met zo eenzelfde vorm. Zo krijgt de landelijke woonstijl een nieuw jasje en geniet je ook in dit nieuwe jaar optimaal van jouw landelijke interieur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button