Klussen

Waar moet je rekening mee houden bij een aanbouw?

Wil je een aanbouw, maar weet je niet goed hoe of waar te beginnen? In dit artikel vertellen we je waar je rekening mee moet houden wanneer je een aanbouw aan je huis wilt plaatsen. Zo weet je zeker dat jouw aanbouw past bij je wensen en behoeften en voldoet aan alle regels van de overheid.

De juiste aanbouw kiezen

Een belangrijke zaak om rekening mee te houden bij het plaatsen van een aanbouw, is dat je kiest voor de juiste soort aanbouw. Er zijn een hoop verschillende modellen; zo kun je kiezen voor een serre in de tuin, een erker aan de voorkant van het huis, een garage, of een extra slaapkamer door middel van een dakkapel. Dat zijn maar enkele voorbeelden van alle verschillende mogelijkheden; zo zie je al vlug door de bomen het bos niet meer. Wil je zeker weten dat je de juiste aanbouw kiest? Dan doe je er goed aan om professioneel advies in te winnen.

Vergunningen en regels

Bij het bouwen van een uit- of aanbouw, dien je rekening te houden met regelgeving. Zo heb je een omgevingsvergunning nodig bij een aanbouw aan de voorkant. Is jouw verzoek voor een omgevingsvergunning goedgekeurd of plaats je een aanbouw aan de achterkant van het huis? Dan zijn er nog wat andere zaken om rekening mee te houden. Enkele voorbeelden: de aanbouw mag niet over de erfgrens met de buren komen, de aanbouw  mag niet grenzen aan een openbare weg en de aanbouw mag niet hoger zijn dan 5 meter. Wanneer je niet zeker bent of jouw aanbouw aan alle regels voldoet, kun je het beste even contact zoeken met de gemeente.

Huur een goede aannemer in

Een goede aannemer inhuren is het halve werk. Deze professionals kunnen je voorzien van goed advies bij het kiezen van de soort aan- of uitbouw en waar je deze het beste kunt plaatsen. Daarnaast weten zij alles van de regelgeving met betrekking tot een aanbouw, waardoor je er zeker van kunt zijn dat de aan- of uitbouw voldoet aan alle eisen. Ook is het belangrijk dat de aanbouw goed geplaatst wordt en op de juiste manier wordt afgewerkt, zodat nare gevolgen zoals lekkages voorkomen worden. Huur daarom een aannemer in met goede recensies en bij wie je een prettig gevoel hebt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button