Klussen

Door wie laat je een septic tank legen?

Een septic tank zuivert sanitair – en soms ook huishoudelijk – afvalwater. Het is belangrijk om je septic tank op tijd te laten legen: liever te vroeg dan te laat. Helaas kun je dit niet zelf doen, omdat een septic tank vaak ondergronds ligt. Neem daarom een septic tank service zoals Michel Doorn in de arm. De experts bij dit bedrijf legen en onderhouden je septic tank. Zo voorkomen ze dat je last krijgt van nare geuren of een toilet dat niet of amper doorspoelt. Maar waarom is het belangrijk om je septic tank op tijd te legen? Dat vertellen we in dit artikel.

Wat doet een septic tank?

Een septic tank (ook wel septische tank, septische put of beerput) is een ondergrondse tank die afvalwater deels zuivert, waarna het in een sloot, beek of soms in het riool terechtkomt. Dit laatste komt niet vaak voor, aangezien septic tanks meestal als vervanging voor standaard riolering dienen. In een septic tank vind je drie lagen:

  • Bovenop drijven stoffen zoals olie en vet;
  • Daaronder bevindt zich water;
  • De onderste laag bevat vaste stoffen, die tijdens een anaeroob (zuurstofloos) proces langzaam verteren.

Waarom is het belangrijk om je septic tank te legen?

Hoewel de vaste stoffen in je septic tank als het goed is vanzelf verteren, laten ze afvalstoffen achter die zich langzaam ophopen. Daarom is het goed om eens in de zoveel tijd je septic tank te laten legen. Doe je dit niet, dan krijg je last van bijvoorbeeld een toilet dat niet (goed) doorloopt. Ook nare geuren zijn het gevolg van een volle septic tank. Helaas kun je een septic tank niet zelf legen: dit moet altijd door een professional worden gedaan. Hoe vaak dit moet gebeuren, hangt af van de vraag hoe intensief de tank wordt gebruikt. Verder is het ook goed om je septic tank eens in de zoveel tijd te laten controleren. De experts van Michel Doorn beschikken over de juiste ervaring en kennis om elk probleem met je septic tank te analyseren en op te lossen.

Door wie kun je een septic tank laten legen?

Voor het controleren, onderhouden of legen van je septic tank kun je terecht bij Michel Doorn. De monteurs van dit ontstoppingsbedrijf bieden een uitstekende septic tank service, kunnen je riool ontstoppen en helpen je van rioolvliegjes af. Door hun gerichte kennis lossen zij de meeste rioolproblemen binnen een half uur op. Daarbij kunnen ze je goed adviseren over hoe je kleine problemen verhelpt en grote problemen voorkomt. Neem daarom contact op met de specialisten van Michel Doorn!

Gerelateerde artikelen

Back to top button