Overig

Wat zijn de voordelen van een swill afvalcontainer?

Als bedrijf produceer je waarschijnlijk veel afval, zeker als bijvoorbeeld horecabedrijf heb je veel te maken met groenafval. Vaak beland dit afval bij het restafval. Zonde, want dat kost je erg veel geld en er kan zo ook niets meer van je afval gemaakt worden. De swill afvalcontainer lost dat probleem op voor je groenafval. In dit artikel vertellen we je wat deze container precies doet en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een swill afvalcontainer?

Een swill afvalcontainer is een groencontainer waar je je groenafval in weg kunt gooien. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een horecaonderneming hebt, heb je behoorlijk wat groenafval. Door dat afval in een groencontainer te gooien, kan er later nog iets met dat afval gedaan worden. Zo haalt Renewi de swill container op wanneer deze vol zit, waarna er bio-lng en HN-compost van gemaakt kan worden. 

De voordelen van compost

Met het afval dat dus geproduceerd wordt in jouw bedrijf, kan nog een hoop gedaan worden. Door het afval om te zetten in compost, ontstaat een puur biologisch product dat gebruikt kan worden om grond mee te bemesten. Dat is belangrijk, want hier komen dus helemaal geen chemische stoffen aan te pas. De stoffen gaan weer terug de grond in, waarna planten en gewassen weer de kans krijgen om hier goed van te groeien. Er gaat dus niets van het afval verloren en het cirkeltje is zo volledig rond. Dat is enorm goed voor het milieu.

Bespaar kosten met afval afvoeren

Kies je ervoor om je afval niet te scheiden, dan ben je erg veel geld kwijt aan het laten afvoeren van je restafval. Restafval is namelijk de duurste afvalvorm en het kost best wat geld om dat afval allemaal op te laten halen. Als je besluit wel je afval te scheiden en je groenafval bijvoorbeeld in een swill afvalcontainer weg te gooien, ben je ook een stuk minder geld kwijt. Door het afval te scheiden, krijgt veel van je afval daarbij een nieuw leven!

Gerelateerde artikelen

Back to top button