Interieur

Hoe maak je jouw interieur persoonlijk?

Het perfecte interieur creëren: velen kunnen er heel wat uren, en niet zelden zelfs jaren mee bezig zijn. Steeds meer mensen beschouwen het ook als hun hobby, het stylen van hun interieur, en zijn steeds op zoek naar items om het plaatje helemaal compleet te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw interieur persoonlijk wordt? Dat het niet lijkt op een plaatje uit een woonmagazine, maar echt helemaal jouw thuis is?

Doe gerust inspiratie op

Woonmagazines, tijdschriften en tv-programma’s die met wooninrichting te maken hebben, vormen een geweldige bron van inspiratie als het gaat om het inrichten van je woning. Ben je op zoek naar goede ideeën, kun je hier je hart ophalen. Je ziet er de laatste trends voorbijkomen, bent op de hoogte van wat er te koop is, en kan je een voorstelling proberen te maken van hoe bepaalde stijlen er in jouw huis uit zouden zien. Ideaal! 

Waar je echter rekening mee moet houden, is dat er in de getoonde woningen niet altijd echt gewoond wordt. Soms zijn het letterlijk showrooms, en soms zijn het wel bestaande woningen, maar zijn vrijwel alle persoonlijke accenten weggelaten. Bewust, want daardoor zal het veel meer mensen aanspreken ter inspiratie, en minder voelen als ‘gluren bij de buren’. Probeer je het resultaat uit een tijdschrift of tv-programma echter thuis na te bootsen, dan wil je deze persoonlijke touch wel graag in hebben. Je kunt de producten van vtwonen zo in je eigen huis plaatsen, het perfecte interieur creëren, maar daarmee is het nog niet je thuis.

Een goede basis, met een persoonlijke afwerking

Heb je de basis van je interieur helemaal naar je zin, en dat mag een exacte kopie van een voorbeeld zijn, dan begint het werk eigenlijk pas echt. Hoe ga je van deze ‘showroom’ echt jouw huis maken?

Met verlichting kun je heel wat bereiken, net als met persoonlijke accessoires. Een mooie, grote foto vanaf je favoriete vakantiebestemming aan de muur, bijvoorbeeld, dat geeft direct resultaat. Verlichting lijkt wat minder uitgesproken persoonlijk, maar is dat wel. Zeker als je kiest voor lampen die je op allerlei verschillende manieren in kunt stellen. Philips Hue lampen bijvoorbeeld, kun je zo programmeren dat ze rustig licht gaan geven als jij wakker wordt, en steeds minder intens gaan schijnen vlak voor je naar bed gaat. Maar dat niet alleen. Ook de kleur kun je vaak instellen. Zo kun je, verspreid over de dag, kiezen voor wat warme of juist kleurrijke accenten in je kamer. Maar net wat jij wilt, en waar je behoefte aan hebt. Meer persoonlijk dan dat ga je het niet krijgen!

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends op gebied van interieur, zoals sfeervol toilet ideeen? Neem dan eens een kijkje op Woningcourant!

Gerelateerde artikelen

Back to top button