Interieur

Wat gebeurt er in jouw huis allemaal aan de eettafel?

De eettafel. We weten allemaal waar hij voor bedoeld is; om aan te eten. Maar is dat ook echt het enige waar hij voor gebruikt wordt? In de meeste huizen niet. Hier is de eettafel ook op heel wat andere momenten populair. We zetten er een paar voor je op een rijtje.

De eettafel als werkplek

Lang leve het thuiswerken! Nu steeds meer mensen er ervaring mee hebben, heeft ook de eettafel in heel wat huishoudens er een functie bij gekregen. Helemaal ergonomisch verantwoord is dat niet, de tafel is vaak eigenlijk iets te laag om goed aan te kunnen werken, en de stoelen niet gebouwd om heel de dag op te zitten. Maar soms is het niet anders, en moet je het doen met de meubels die je hebt.

Waar je in ieder geval voor moet zorgen voor je aan het werk gaat, is dat de tafel zo leeg mogelijk is en genoeg ruimte geeft. Haal die fruitschaal eraf, vouw het doorzichtige tafelzeil netjes op, en laat de tafel zoveel mogelijk op een bureau lijken. Zorg ervoor dat je er geen uren aaneengesloten aan blijft zitten, en sta regelmatig op en beweeg wat. Want ook al kun je inderdaad best werken aan de eettafel, het is geen bureau. Oh, en vergeet niet om aan het einde van de werkdag je werkspullen even netjes op te ruimen. Lekker relaxed van je avondeten genieten lukt namelijk niet zo best als je ondertussen nog mail binnen ziet komen of steeds op moet passen dat je geen eten morst op je laptop.

Je kunt er zo lekker aan knutselen!

Heb je kinderen? Dan weet je precies wat zij het liefst aan de eettafel doen: kleuren en knutselen. Daar is de tafel dan ook wel perfect voor geschikt natuurlijk. Kind op een lekker hoge stoel, knutselwerk of tekening op een mooie, gladde ondergrond: perfect. Je hoeft je kind dan ook zeker niet tegen te houden als het aan de eettafel creatief aan de slag wil gaan. Wat je wel moet doen? Je tafel een beetje beschermen. Vlekken van stiften of verf gaan vaak lastig of zelfs helemaal niet meer van je tafel af, en ook lijm kan desastreuze gevolgen hebben. Leg dus een goede tafelbeschermer neer voor je kind aan de slag gaat, dan hoef je ook niet steeds nerveus naar de ontstane troep te kijken.

Als plek waar je dingen ‘even snel’ weg kunt zetten

Een eettafel heeft nog een ‘functie’, vaak een beetje tegen wil en dank. Er wordt van alles op gezet. Er belanden sleutels op, spullen die niet vergeten moeten worden, speelgoedjes of andere dingen zonder duidelijke eigen plaats. Soms zelfs zodanig dat eraan eten haast niet meer te doen is. Waak hier een beetje voor, en zorg dat spullen een andere, vaste plek krijgen. Dan houdt je eettafel ook zijn oorspronkelijke functie, waar je hem toch voor gekocht hebt.

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op Woonpress voor meer inspiratie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button