Klussen

Zo kan ook jij je huis duurzaam verwarmen

Nu de energieprijzen stijgen gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieve manieren om hun huis te verwarmen. De keuze valt dan dikwijls op duurzame alternatieven voor aardgas, want een lager aardgasverbruik is zowel voor jouw portemonnee als het milieu een goede keuze. Het mooie is dat er diverse manieren zijn waarop jij je huis duurzaam kunt verwarmen. Ongeacht jouw budget is er altijd een duurzame wijze van verwarmen die jij in jouw woning kunt realiseren. In dit artikel vertellen we je meer over infraroodverwarming, de warmtepomp en de zonneboiler.

Infraroodverwarming: effectief én mooi om te zien

Wil jij je huis duurzaam verwarmen, maar zit je niet direct te wachten op de kosten en het gedoe van een verbouwing? Dan is een infrarood paneel een uitstekend alternatief voor een verwarming die aardgas gebruikt om de woning te verwarmen. Infraroodverwarming is niet alleen bijzonder effectief, maar ook nog eens mooi om te zien. Er zijn diverse soorten infrarood panelen verkrijgbaar, bijvoorbeeld met een spiegel of een krijtbordzijde. Zo wordt infraroodverwarming helemaal opgenomen in je interieur of vormt het met zijn schitterende design juist de eyecatcher van de kamer.

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Wie wel het budget heeft, kan de woning ook verwarmen met behulp van een warmtepomp. Er zijn verschillende warmtepompen waar je uit kunt kiezen. Met een volledig elektrische waterpomp heb je helemaal geen aardgas meer nodig. Deze voorziet namelijk niet alleen in warmte, maar zorgt ook voor warm water. De hybride warmtepomp werkt zowel op elektra als op gas. De hybride warmtepomp zorgt ervoor dat je minder gas gebruikt, maar je hebt nog steeds een beetje gas nodig om het huis aangenaam warm te maken. De derde optie is de ventilatiewarmtepomp die ventilatielucht omzet in warmte. Bij deze warmtepomp verbruik je dus ook geen aardgas meer en dat merk je direct op je energienota.

Je huis verwarmen met een zonneboiler

Met een zonneboiler gebruik je de warmte van de zon om je huis te verwarmen. Combineer je een zonneboiler met vloerverwarming, dan is deze keuze extra effectief. Voor het verwarmen van de vloer hoeft het water namelijk op een minder hoge temperatuur gebracht te worden dan wanneer je radiatoren in huis hebt. Op die manier gebruik je nog minder energie en ben je dus helemaal duurzaam bezig. En dat is niet alleen goed voor het milieu, het kost je ook veel minder geld dan je huis verwarmen met aardgas.

Gerelateerde artikelen

Back to top button