Overig

Geld besparen op de energierekening

Veel mensen maken zich momenteel zorgen over de energierekening. Gelukkig kun je zelf ook het een en ander doen om geld te besparen op de energierekening. Dit doe je onder andere door je stroom- en gasverbruik te beperken. In dit artikel leggen we je precies uit hoe je dit aan kunt pakken.

Gebruik minder gas

De gasprijs ligt hoger dan de prijs van stroom. Je bespaart dus het slimste door minder gas te gebruiken. Je gebruikt in huis voornamelijk gas voor het verwarmen van de woning, het gebruik van warm water en het koken op een gasfornuis. Je brengt je gasgebruik effectief naar beneden door de verwarming minder vaak te gebruiken. Trek als je het koud krijgt eerst eens wat extra kleding aan, kruip onder een dekentje en steek een paar kaarsen aan. Als je de verwarming toch aan zet, zet hem dan lager dan je gewend bent. Ook daarmee bespaar je gas. Probeer ook eens te gaan douchen met een timer. Dagdromen onder de douche is eigenlijk zonde van het geld.

Ga slim om met apparaten

Je kunt ook besparen op de energierekening door je apparaten slimmer te gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de wasmachine. Als je was opspaart, hoef je minder wassen te draaien per week. Was je bovendien op 30 in plaats van 40 graden Celsius, dan maak je eveneens een besparing. Wil je echt geld besparen op stroom, gebruik de droger dan zo min mogelijk. De droger is één van de apparaten in huis die de meeste stroom gebruiken. Bovendien droogt je was net zo goed aan een wasrek. Zorg er tot slot voor dat je de stekker eruit trekt als je een apparaat niet gebruikt. Laat je een toestel op stand-by staan, dan gebruik je onnodig energie.

Stap over naar een andere energieleverancier

De echt grote besparing op de energierekening kun je maken door over te stappen naar een andere energieleverancier. Zeker wanneer je al lang bij dezelfde energiemaatschappij zit, is de kans groot dat je nu een hogere prijs betaalt dan nodig is. Je kunt heel eenvoudig jouw overstap online regelen. Vind je het spannend om over te stappen, omdat je bang bent dat er iets misgaat? Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder gas en licht komt te zitten als je overstapt. Je stapt zorgeloos over als je kiest voor assistentie met overstappen naar een andere energieleverancier. Overstappen is immers de snelste weg naar een lagere energierekening.

Gerelateerde artikelen

Back to top button