Interieur

Hoe maak je een statement binnen jouw interieur? 3 tips

Zonder persoonlijke touch wordt een huis nooit een thuis. Het is daarom belangrijk om de woning te verrijken met enkele eyecatchers die je enkel in jouw woning zou kunnen treffen. Die laten zien wie jij als persoon bent en waar je als persoon voor staat. Toch niet gemakkelijk. Want waar kies je dan voor? Hoe maak je een statement binnen jouw interieur? In dit artikel geven we drie tips om je op weg te helpen. 

Kies voor een XL-meubelstuk 

De makkelijkste manier om een statement te maken is door een groot meubelstuk in de ruimte te plaatsen. Een XL-meubelstuk of een meubelstuk die door zijn opvallende ontwerp al ongelooflijk veel indruk maakt. Denk bijvoorbeeld aan Leolux meubels. Door het omvangrijke scala aan elementen kun je deze meubels geheel zelf samenstellen. Je hebt keuze uit diverse kleuren, materialen, stijlen en vormgeving. Zo creëer je de bank die geheel op jouw wensen aansluit en past bij jouw persoonlijkheid. 

Extra tip: het effect wordt nog groter als je de meubels combineert met kleinere meubelstukken. Hiermee valt het meubelstuk nog meer op 

Opvallend kleurgebruik 

Kleur is de manier om jezelf te uiten. Welke kleuren passen bij wie jij bent? Ben je iemand die vooral voor neutrale kleuren kiest? Of hou je juist van opvallende en unieke kleuren? Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je de gehele woonkamer in een neon kleur verft, maar het is wel leuk om het interieur een subtiele touch van een unieke kleur te geven. Denk bijvoorbeeld aan enkele decoratiestukken in opvallende kleuren. Je kunt er ook voor kiezen om een accentmuur te creëren. Op die manier maak je jouw woning direct stukken persoonlijker en is een statement zo gemaakt. 

Denk out of the box 

Ieder mens is uniek. Waarom zouden we dan allemaal voor dezelfde soort interieurs kiezen? Dat is toch gek? Natuurlijk kun je je leiden door de perfecte plaatjes op Instagram of andere kanalen, maar dat is niet realistisch om volledig over te nemen. Het perfecte plaatje past toch niet in jouw leven? Dat is bij niemand het geval. Je moet er juist voor zorgen dat de woning past bij wie jij als persoon bent. Daarom is het belangrijk om out of the box te denken. 

Wat zou jouw woning volledig uniek maken? Maar wel echt enorm passen bij wie jij bent als persoon en hoe je in het leven staat? Denk bijvoorbeeld aan een enorme moswand. De perfecte keuze voor een ieder die meer verbonden wil zijn met de natuur. Of wat dacht je van een hangmat midden in de woonkamer voor de absolute dromer? Of hij of zij die dol zijn op lezen en gewoon een fijn plekje in huis willen hebben waar ze dit kunnen doen. 

Door meer out of the box te denken en niet voor de standaard interieuropties te kiezen, zorg je ervoor dat jouw interieur in één klap stukken persoonlijker wordt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button