Tuin

Hoe creëer je jouw absolute droomtuin? 

Een eigen tuin is voor veel mensen een absolute droom. Hoe fijn is het om gedurende de zomermaanden heerlijk te kunnen vertoeven op jouw eigen plekje? Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Er zijn genoeg mensen zonder eigen tuin. Of die wel over een tuin beschikken, maar waarbij deze niet aan de wensen voldoet. Merk jij dat jouw tuin ook tekortschiet? Of ga je binnenkort verhuizen naar een woning met eigen tuin? Dan ben je vast benieuwd hoe je deze geheel naar wens samenstelt. Hoe creëer je jouw absolute droomtuin? Waar moet je aan denken bij het bezoeken van een tuinwinkel? Met behulp van de volgende tips helpen we je graag op weg!

Neem contact op met een hovenier 

Heb je wel al een idee van wat je met de tuin wil doen? Maar weet je niet hoe je dit moet realiseren of ben je bang dat dit helemaal niet mogelijk is? Dan is het verstandig contact op te nemen met een deskundige. Een hovenier weet alles over tuinen en kan een geheel nieuw ontwerp voor jou realiseren. Wel is het belangrijk dat je zelf al een idee hebt van wat je met de tuin wil doen, zodat hij kan vertellen wat er wel of juist niet mogelijk is. 

Geen groene vingers? Ook dan kan een hovenier helpen. Hij is in staat om een geheel onderhoudsvriendelijke tuin te creëren. Ook kan hij je van advies voorzien voor het onderhoud van eenvoudige planten, zodat je tuin groen, mooi en makkelijk te onderhouden blijft. Wist je dat een hovenier zelfs op periodieke basis langs kan komen om jouw tuin een grote onderhoudsbeurt te geven? Zo heb je hier zelfs nauwelijks omkijken naar en hoef je enkel te genieten van de prachtige uitstraling. 

De juiste planten 

Planten zijn natuurlijk onmisbaar in een tuin. Ze geven de tuin een prachtige uitstraling. Toch is het wel verstandig om ze met zorg uit te kiezen. Geen enkele plant is immers hetzelfde. De ene plant heeft meer onderhoud nodig dan de ander. Dat geldt ook voor de beschikbare ruimte en de benodigde hoeveelheid of schaduw. Kies er daarom niet voor om lukraak wat planten bij een tuincentrum uit te zoeken, maar laat je echt goed informeren over de verschillende eisen per plant. Als je geen groene vingers hebt of simpelweg tijd hebt om de planten goed te onderhouden, is het slim om voor planten te kiezen die relatief onderhoudsarm zijn. Zo blijft de tuin groen en mooi, zonder dat je hier al te veel voor hoeft te doen. 

Een fijn plekje in de tuin 

Als de sfeer in de tuin goed is, dan wil je hier natuurlijk ook optimaal van kunnen genieten. Creëer daarom een fijn plekje in de tuin waar jij heerlijk kunt ontspannen. Wil je het hele jaar door plezier hebben van de tuin? Overweeg dan het plaatsen van een terrasoverkapping. Zo geniet je ook gedurende de koudere maanden van het jaar van eigen tuin. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button