Interieur

Een hip Interieur met een industriële stijl

De industriële stijl is hip en happening. Het is een van de woonstijlen die de laatste jaren flink aan populariteit heeft gewonnen. Beton, leer, bakstenen muren, hout en staal zijn de kenmerken van een industriële stijl. Daarnaast voeren vaak natuurlijke kleuren en zwart de boventoon in deze interieurstijl. Niet alleen in materialen, maar ook in meubels zie je deze kenmerken terugkomen. Welke meubels en accessoires horen thuis bij deze stijl?

Hout en staal gecombineerd

Meubels die robuust en stoer ogen, dat is een van de kenmerken van industriële meubels. Denk bijvoorbeeld aan industriële bartafels gemaakt van een aluminium onderstel met een dik houten tafelblad. Ook een zwart metalen onderstel met een betonnen blad is een goed voorbeeld van industriële bartafels die passen binnen deze stijl. Een vintage barkruk gemaakt van zwart staal met een leren zitting maakt deze tafels helemaal af. De combinatie van hout en staal vind je niet alleen terug bij industriële bartafels, maar ook bij kasten, dressoirs, eetkamertafels of stoelen. Het frame is vaak gemaakt van geborsteld of mat metaal in combinatie met een leren zitting bij stoelen of houten planken bij een dressoir. Een minimalistische uitstraling zonder overbodige franjes,  dat past goed bij industriële meubels. Kleuren die worden toegepast bij deze meubels zijn cognac, grijs, zwart en donkerbruin.

Voeg een warmte toe

Een industrieel interieur kan algauw kil ogen door materialen zoals beton en steen. Door warme accentkleuren toe te voegen in het interieur creëer je wat warmte en sfeer. Aan wat voor soort kleuren kun je dan denken? In principe kan bijna elke kleur wel. Bij hout, beton en een bakstenen muren past  vrijwel iedere kleur. Om meer sfeer toe te voegen is het slim om te kiezen voor warme kleuren zoals okergeel, donkerbruin of roze. Ook oranje en donkergroen doen het mooi bij een industrieel interieur.

Robuuste verlichting

Een andere manier om meer warmte en levendigheid toe te voegen aan een industrieel interieur is door het kiezen van de juiste verlichting. Peertje, hanglampen of oude fabriekslampen doen het goed binnen deze interieurstijl. Net zo als bij de meubels geldt ook hier weer dat de verlichting een robuuste uitstraling mag hebben. Ook zie je vaak opengewerkte lampen boven eettafels en industriële bartafels hangen. De eyecatcher is niet de lamp zelf maar een kooldraadlamp. Het geeft niet alleen de lamp een stoer uiterlijk, ook zorgt het nog eens voor extra licht en warmte. Met een dimmer op de lamp kun je zelf bepalen hoe sfeervol de ruimte wordt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button