Wassen & drogen

3 manieren om je wasmachine weg te werken

Je hebt apparaten die simpelweg onmisbaar zijn maar die je wat betreft de looks een doorn in het oog zijn. De wasmachine is er een mooi voorbeeld van. Het is en blijft een onooglijk ding, die wasmachine. Het liefst onttrek je het apparaat dan ook aan het zicht. Dat kan prima. We geven je hier drie tips hoe je wel de lusten van de wasmachine hebt, maar niet de lasten. Nee, stijlvol is de wasmachine nou eenmaal niet. Je kunt er echter niet zonder en dus is het vaak schipperen. Soms ontkom je er vanwege de ruimte niet aan de wasmachine een plek te geven waar ie voor iedereen zichtbaar is. Dat probleem is echter te tackelen. Dat kun je doen op drie verschillende manieren.

Verstop de wasmachine in een kast

De beste oplossing is het verstoppen van de wasmachine in een kast. Kwestie van wasmachine in de kast zetten en de deuren sluiten. Probleem opgelost. Kies bij voorkeur voor een multifunctionele kast, waar ruimte over is om meer spullen in op te ruimen Denk bijvoorbeeld aan een droogrek of aan wasmiddelen. Zo heb en houd je alles uit zicht, maar die je ondertussen wel gewoon de was.

Kies voor schuifdeuren

Wil je geen kast of is er geen ruimte voor een kast? Kies dan voor schuifdeuren. Werken met schuifdeuren geeft een ruimte rust en uitstraling. Bovendien heeft het hetzelfde effect als een kast heeft, want achter de schuifdeuren kan de wasmachine prima zijn onvolprezen werk doen, maar je hoeft je ondertussen niet te ergeren aan het inderdaad wat saaie uiterlijk van de onmisbare machine. Vaak kun je achter de schuifdeuren heel erg goed extra spullen kwijt die je liever niet in het zicht hebt.

Achter de gordijnen

Heb je geen budget voor een kast of schuifdeuren maar wil je toch de wasmachine uit zicht houden? Maak het dan niet te moeilijk en kies voor gordijnen. Het is verreweg de goedkoopste oplossing die bovendien gewoon zorgt dat de wasmachine onzichtbaar zijn werk doet. Je kunt uiteraard wel kiezen voor stijlvoile gordijnen, anders erger jij je wellicht weer aan de uitstraling van de gordijnen. En zo zie je maar, de wasmachine kun je prima verbergen. En veel geld hoeft je dat niet eens te kosten.  Wat ook een optie kan zijn is voor een van genoemde oplossingen kiezen maar dan wel in de badkamer. Dan is ie voor jezelf uit zicht en blijft ie dat vaak ook voor gasten. Over een win-win situatie gesproken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button