Klussen

3 tips voor een overzichtelijke werkschuur

De werkschuur is niet zelden een rommeltje. Dat heeft ook te maken met het feit dat een werkschuur inrichten nog best lastig is. Dat heeft weer alles te maken met het feit dat de werkschuur vaak multifunctioneel is. Zo wordt de werkschuur vaak ook als garage gebruikt, moeten de fietsen er een plek krijgen en wil je er ook nog eens je hobby uitoefenen. Houd het dan maar eens netjes. Dat valt bepaald nog niet mee. We geven je hier alvast tips om de werkschuur in elk geval overzichtelijk te houden.

Bepaal je doel

In eerste instantie is het goed om een doel voor de werkschuur te bepalen. Wat wil je er nou eigenlijk mee? Is het een garage, of een ruimte om er je hobby in uit te oefenen? Of wil je de verschillende opties met elkaar combineren? Ga na wat belangrijk is; is dat het parkeren van de auto, is dat een plek om te knutselen en te hobbyen of is de schuur een fietsenstalling op juist een opslagruimte? Keuzes maken dus, prioriteiten stellen.

Efficiënt opbergen

Wat je ook kiest, het is altijd verstandig goed met de ruimte om te gaan en de spullen in de werkschuur zo efficiënt mogelijk op te bergen. Je doet er verstandig aan de twee lange wanden van de werkschuur met legplanken te werken. Zo houd je in de rest van de schuur namelijk extra ruimte over. Werk bij voorkeur met inbouwkasten, waardoor de schuur een nette en afgewerkte indruk maakt. Gebruik daarbij het liefst kunststof bakken om je losse spullen in te doen. Zo zie je wat er in de bakken ligt en ben je niet snel iets kwijt.

Pas de inrichting aan

Wil je vooral hobbyen in de werkschuur, pas dan de inrichting aan. Maak nu van de korte achterwand een werkbank, een werkbank die je aanpast aan jouw specifieke eisen. Ben je iemand die veel aan de slag is met plaatmateriaal, dan is een grotere werkbank nodig en kun je wellicht beter een van de lange kanten kiezen. Hang het gereedschap boven de werkbank op aan een speciaal wandbord. Zo houd je het netjes en zie je bovendien welk gereedschap ontbreekt. Dan nog een tip over fietsen. Die kun je ook in je hobbyschuur een plek geven door ze aan de muur te bevestigen. Daar kun je prima speciale ophangsets voor aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button