Slapen

Hoe maak je een boxspring op? Handig stappenplan!

Nu je een prachtig boxspring bed gekocht hebt, wil je die natuurlijk ook aan iedereen laten zien. Dat betekent dat je moet zorgen dat je de boxspring steeds goed op moet maken. En dat kan ook, ook als je gebruik maakt van een topper. Omdat de topper slechts tussen de vijf en de tien centimeter dik is, dien je er wel een speciaal hoeslaken en een speciale molton voor aan te schaffen.

Opmaken van de boxspring heeft positief effect op de levensduur

Vooropgesteld; het is zeer verstandig dat je een boxspring aangeschaft hebt. Je koopt daarmee een bed dat comfort biedt en dat staat voor een uitstekende ventilatie. Bovendien heeft een boxspring een zeer lange levensduur. Gemiddeld genomen gaat het zeker een kwart eeuw mee namelijk. Wist je overigens wel dat door je bed goed op te maken en door daarbij onder meer moltons te gebruiken je de levensduur van je boxspring nog verder kunt verlengen?

Opmaken topper is de basis van het opmaken van de boxspring

Het opmaken van je boxspring begint dus bij de topper. Je doet daar een molton en een speciaal hoeslaken omheen. Dit vormt de basis voor het in orde maken van je boxspring bed. Een topper op je boxspring is belangrijk. Het beschermt je bed en zorgt voor een strakke onderlaag. Vervolgens is het tijd voor het dekbed, waar je een dekbedovertrek omheen doet. Daarbij zorg je dat het dekbed breder is dan het matras.

Laat het dekbedovertrek links en rechts wat over hangen

Je kunt een matras hebben van 160, 180 of 200 centimeter breed. In al deze gevallen kun je prima gebruik maken van een dekbedovertrek met een breedte van 240 centimeter. Door hier voor te kiezen, hangt het dekbedovertrek zowel links als rechts tussen de 20 en de 40 centimeter over. Op die manier kun jij je boxspring opmaken op een manier zoals je die wellicht kent van een hotel.

Kies de juiste maten voor de kussenslopen

Vergeet zeker ook de kussens niet, en zorg dat je de kussenslopen in dezelfde kleur en stijl hebt als het dekbedovertrek. Dat staat wel zo netjes. Check de afmetingen van de kussens goed, zodat je daar ook precies de juiste maat hoezen bij kunt bestellen. Gebruik bij het opmaken altijd een hoeslaken en een molton. Daarmee kun je het bed niet alleen goed opmaken; het is de belangrijke basis om daarna ook de rest netjes op te kunnen maken. Met een hoeslaken en een molton verleng je bovendien de levensduur van het complete bed. Ook vanuit dat licht bezien is het dus altijd goed je boxspring netjes op te maken. Niet alleen dus omdat je mensen het bed wilt laten zien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button