Tuin

Zalig relaxen

De zomer en de vakantie komen er aan, tijd voor ontspanning. Heerlijk! Een hangmat komt dan altijd van pas.

Absoluut niks doen

Eigenlijk zijn er maar twee soorten mensen. De eerste categorie bestaat uit mensen die vinden dat een vakantie alleen maar dient om niks te doen, om te luieren in de zon. Een klein tafeltje binnen handbereik met een drankje en wat hapjes erop volstaan. Zonbestendige muziek in de oren of een ontspannend boek naar keuze maken het plaatje compleet. Af en toe jezelf even overeind hijsen om een cocktail te halen kan nog net. Wat afkoelen in een plonsbadje is eventueel ook nog een optie. Geweldig! Als je bij deze categorie hoort, heb je ongetwijfeld al een hangmat met standaard in je tuin of op je terras staan. Een hangmat is immers hét symbool van relaxen en niks om handen hebben.

Geweldig veel doen

De tweede soort mensen zijn zij die kiezen voor een super actieve vakantie. Op hun bucket list staan zaken als de beklimming van de Kilimanjaro, een trektocht met de rugzak door de wildernis van Alaska of een duiktrip naar het wrak van de Titanic. Zij hebben altijd een zakmes en gevriesdroogde voeding bij de hand. Na een actieve dag kruipen ze pas in hun slaapzak als ze de poolster aan de hemel hebben zien staan. Ook super! Zelfs als je jezelf tot deze tweede groep van mensen rekent, zal je altijd wel ergens een momentje nodig hebben om wat te bekomen. Elk lichaam heeft nood aan recuperatie, toch?  Dus ook voor jou is een hangmatset een rustgevende investering.

Eigen keuze

Als je één van die hangmatsets wil aanschaffen, dan heb je behoorlijk veel modellen om uit te kiezen. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is met hoeveel personen je erin wil hangen: alleen jij, mag ook je partner er bij of wil de hele familie mee relaxen. Die beslissing bepaalt uiteraard de afmetingen en stevigheid. De standaard is verkrijgbaar in hout of in metaal. De houten exemplaren zijn doorgaans wat duurder, maar geven wel een warme en natuurlijke uitstraling. Ook voor de hangmat zelf kan je kiezen uit verschillende materialen. Bovendien heb je de optie om er een spreidstok bij te kopen. En dan nog het moeilijkste bij het kopen van een hangmat met standaard: de kleur en het patroon kiezen. Dat zal nog voor de meeste discussie zorgen in huis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button