Klussen

5 Meest voorkomende klusjes rondom huis

Terwijl jij als specialist van bedrukken.nl net bezig bent ideeën over rolmaten bedrukken aan het uitwerken bent, blijkt dat die rolmaat soms thuis ook erg goed van pas komt. Want vroeg of laat en twee linkerhanden of niet, er komen toch altijd klusjes op je pad. Soms moeilijk, soms eenvoudig. We bekijken hier de meest voorkomende klusjes rondom het huis, klusjes die soms snel handelen vereisen soms ook klusjes die je zo tussendoor even doet.

Heeft de klus spoed of kan het even wachten?

Elke organisatie doet wel onderzoek naar klusjes, klusbedrijven en meest gebruikte gereedschappen, zoals er ook steeds weer onderzoek verricht wordt naar de vijf meest voorkomende klusjes rondom huis. Die klusjes kun je zoals al eerder gesteld opdelen in spoedeisende klusjes, als dus echt sprake is van pechgevallen, het kan ook gaan om klusjes die nog wel even kunnen wachten.

Het ophangen van een schilderij of een kapstok staat op de eerste plaats

De top 5 van klusjes die thuis gedaan moeten worden maar die niet in brand staan, is weinig verrassend. Op de eerste plaats staat ophangen, waarbij het ophangen van een schilderij en kapstok als voorbeelden dienen. De tweede klus is boren, lawaai maken dus. Misschien moet je wel gaten boren om iets aan de wand te bevestigen. Op de derde plaats vinden we de lekkende kraan, verrassend dus nog voor de verstopte afvoer die de vierde plaats toebedeeld kreeg. Vijfde is het stopcontact, waarmee dan dus problemen zijn ontstaan.

Niet alles los je zomaar even op

Ook de spoedeisende klussen werden tegen het licht gehouden. Het dient gezegd, niet alle klusjes uit die top 5 los je zelf zomaar even op. Doe dat ook niet als je geen verstand van zaken hebt. Roep dan de hulp van de specialist in. In de top 5 van pechgevallen rond je huis neemt waterlekkage de eerste plaats in. Hele naar natuurlijk, en vaak veroorzaakt door geblokkeerde hemelwaterafvoer bij een stevige bui.

Waterlekkage als gevolg van een geblokkeerde afvoer

De tweede plaats is gereserveerd voor buitensluiting; je sleutel is afgebroken of je hebt de sleutel gewoon binnen laten liggen. De stroomstoring staat derde. Eigenlijk moet je hopen dat heel de wijk daar mee te kampen heeft, want anders is er iets bij jou thuis aan de hand en kan er sprake zijn van kortsluiting bijvoorbeeld. Afvoerproblemen waarbij het water ook niet langzaam wegloopt en inbraak nemen respectievelijk de vierde en vijfde plaats in.

Gerelateerde artikelen

Back to top button