Tuin

Waarom een vierkante zweefparasol perfect is voor je terras!

Het uitzoeken van een parasol kan een lastige aangelegenheid zijn. Je wilt immers een parasol die het hele terras kan voorzien met schaduw. Het aanbod aan parasols is erg groot te noemen. Er zijn enorm veel verschillende parasols verkrijgbaar, waardoor de keuze maken lastig is. Gelukkig kunnen wij je hier goed bij helpen. Een vierkante zweefparasol bij Van der Garde is namelijk geschikt voor vrijwel ieder terras! Het voordeel aan deze vierkante parasol is dat hij op veel verschillende manieren te verplaatsen is. Daarnaast is met een vierkante zweefparasol gemakkelijker een heel terras overdekt met schaduw dan met een ronde parasol. In dit blogbericht vertellen wij je graag waarom een vierkante zweefparasol perfect is voor jouw terras!

Waarom kiezen voor een parasol?

Als je een mooie tuin hebt, wil je hier natuurlijk van kunnen genieten. Een mooi terras met Van der Garde Tuinmeubelen is natuurlijk een zeer goede optie hiervoor. Het is echter niet fijn als je terras continu in de felle zon staat. Een oplossing hiervoor is een grote parasol. Natuurlijk is niet iedere parasol geschikt voor je terras. Een terras is doorgaans redelijk groot, waardoor de parasol ook net zo groot moet worden. Een grote, vierkante zweefparasol is hier perfect voor. Hij is namelijk in verschillende maten verkrijgbaar en je kunt hem zo plaatsen zoals je zelf wilt. Je hoeft hem namelijk niet, zoals bij andere parasols wel is, in het midden van de tafel te plaatsen. Hierdoor kun je het hele terras voorzien van een fijne schaduwplek.

Vierkante zweefparasol gemakkelijk bedienen

Een van de grootste voordelen aan een zweefparasol is dat je hem gemakkelijk kunt bedienen. Wanneer je hem neer hebt gezet, is dit niet het enige dat hij kan. Doordat de parasol aan de stok zweeft, hangt de parasol niet altijd in het midden. Je kunt hem namelijk ook schuin laten hangen. Hierdoor kun je een laaghangende zon ook tegenhouden en daarmee meer schaduw creëren. Komt de zon van recht boven je? Dan kun je de parasol ook helemaal horizontaal laten hangen, zodat je de meeste schaduw maakt. Als je een lange tijd buiten op het terras zit, is de kans groot dat de zon verplaatst. Doordat je gemakkelijk de vierkante zweefparasol kunt verplaatsen of in een andere stand kunt zetten, is dit probleem direct verholpen!

Een goede zonwering tegen UV-straling

Als je veel buiten in de zon zit, wordt je huid blootgesteld aan UV-straling. Een beetje bruin worden is natuurlijk voor iedereen fijn, maar het moet niet te erg worden. Als je gaat verbranden is dit niet goed voor het huis. Een vierkante zweefparasol plaatsen op je terras kan dit tegengaan. Een zweefparasol heeft namelijk een doek dat voor meer dan 90% aan UV-straling tegen kan houden. Hierdoor is de kans op verbranden als je geniet van je tuinmeubelen veel lager!

Vierkante zweefparasol met stevige voet

Een parasol kan natuurlijk niet zonder stevige voet. Deze zorgt er met het gewicht voor dat de parasol niet omwaait als er een klein wind staat. De keuze voor de voet kan belangrijk voor je zijn. Als je de parasol gemakkelijk wilt kunnen verplaatsen, wil je een voet die bijvoorbeeld met water te vullen is. Hierdoor kun je hem gemakkelijk leeg laten lopen, verplaatsen, en weer bijvullen. Als je gaat voor een voet van steen of beton, wordt dit veel moeilijker

Kun je de zweefparasol in de winter laten staan?

Wanneer het zomer is, geniet je bijna dagelijks van de vierkante zweefparasol. In de wintertijden is dit echter vele malen minder. Dit komt natuurlijk door het koude weer en weinig zonuren. In de meeste gevallen is het slim om de vierkante zweefparasol in de schuur te leggen. Hierdoor kan hij namelijk niet door de verschillende weersinvloeden beschadigen. Als je echter deze plek niet hebt, is dat geen ramp. Je kunt hem namelijk ook goed beschermen met een extra beschermhoes. Dit voorkomt dat de parasol in de winter beschadigd en zorgt ervoor dat hij direct klaar is voor de zomer. Als je geen beschermhoes hebt, is dit nog geen grote ramp. Je dient dan echter wel voor de zomer de parasol schoon te maken. Heb jij veel tuinmeubelen in de tuin staan? Ook voor deze kan het verstandig zijn om ze op te bergen in de schuur of ze te voorzien van een beschermhoes.

Gerelateerde artikelen

Back to top button