Tuin

De juiste tools voor onderhoud van de tuin

Of je nu een echte professional bent of hobbytuinier, voor het onderhoud van de tuin heb je de juiste tools nodig. Want laten we eerlijk zijn, die klus waarvan je denkt, dat doen we ‘even’, die duurt altijd langer als je niet het juiste gereedschap hebt. In dit artikel nemen we je mee in verschillende klussen en geven we advies over de juiste tools die het werk een stuk makkelijker maken.

Maaien van het gras

Voor het maaien van het gras heb je keuze uit verschillende gereedschappen. Heb je een klein stuk gras in de tuin, dan kun je waarschijnlijk wel volstaan met een handmaaier. Deze duw je voor je uit en hierdoor beginnen de messen te draaien en maai je het gras. Maar wat als je een groot gazon hebt?

Dan is het ongetwijfeld veel beter om te kiezen voor een elektrische maaier of een benzinegrasmaaier. Het maakt jouw werk een stuk makkelijker en je hoeft niet zelf alle kracht te leveren. 

Gaan we nog een stapje verder en heb je een compleet landgoed waar je gras moet maaien? Dan is een zitmaaier de juiste keuze voor jou! Je rijdt er mee over het land en de maaier doet het werk onder je. Enige wat je nog moet doen, is de opvangbak legen.

Reinigen of schoonhouden van de tuin

Vooral in de herfst en het voorjaar een klus die voorbijkomt; het schoonhouden van je tuin. In het najaar kun je eigenlijk niet zonder bladblazer. Ook hier geldt, hoe groter je tuin, hoe meer power je nodig hebt. Een kleine tuin kun je prima doen met een elektrische bladblazer die een snoer heeft. Is de tuin wat groter, dan kies je voor een accu of benzine variant. Deze geeft je meer vrijheid en je kunt er gemakkelijk de hele tuin mee door.

In het voorjaar wil je dat het terras er weer fris bij ligt. Dan kun je kiezen voor een veegmachine om alle rommel van het terras te krijgen in combinatie met een hogedrukreiniger. Met die laatste kun je de groene aanslag van de tegels krijgen. En misschien denk je, een veegmachine? Ja, een kleine tuin van drie bij vier meter is nog wel met een handbezem te doen, maar een groot terras van tien bij twintig meter wordt een heel ander verhaal.

Snoeien en zagen

Nu we toch bij het voorjaar zijn uitgekomen. Je wilt ongetwijfeld ook de heggen, struiken en bomen goed bijhouden in de tuin. Hiervoor kies je de juiste snoeischaar en zaag. Een ook bij deze laatste categorie geldt, hoe groter de klus, hoe meer power je nodig hebt. Een paar coniferen bijhouden kan wel met een handschaar. Maar als je een meterslange heg hebt staan, dan is een elektrische heggenschaar echt wel een uitkomst. 

Hetzelfde geldt voor het snoeien van de bomen. Een paar kleine takken afknippen kan gemakkelijk met een snoeischaar. Maar het weghalen van grote takken of complete bomen kun je beter met een kettingzaag doen. Dus bedenk goed, voordat je aan een klus begint, heb ik het juiste gereedschap?

Nog niet de juiste tools om je tuin te onderhouden? Plaats dan online een bestelling voor het juiste gereedschap en je kunt binnen de kortste keren met veel plezier aan de slag in je eigen tuin. Heel veel succes!

Gerelateerde artikelen

Back to top button