InterieurOverig

Onze 4 tips om uw Wi-Fi-thuisnetwerk te verbeteren

Wi-Fi is met de tijd een veelgebruikte technologie geworden, maar helaas is deze niet perfect en v bepaalde kamers in onze huizen hebben te weinig bereik. 

Wij zijn steeds afhankelijker van ons thuisnetwerk, zeker in deze tijden waar we meer en meer de mogelijkheid krijgen van onze werkgevers om thuis te werken met onze laptop en smartphone, moeder die een recept via de tablet opzoekt en tegelijkertijd een gesprek houdt via Skype met haar beste vriendin terwijl vader de laatste resultaten van de Eredivisie wil bekijken op Bet777. We hebben dus steeds een sterkere Wi-Fi nodig voor al onze geconnecteerde apparaten die tegelijkertijd verbonden zijn.

Hieronder delen we enkele tips, die u thuis kunt gebruiken om het beste uit uw Wi-Fi verbinding te halen. 

1. Je kan je snelheid testen  

Voordat u iets doet, moet u zeker en vast eerst de stabiliteit van uw Wi-Fi-netwerk en de snelheid ervan nakijken. Dit kunt u gemakkelijk gratis achterhalen op de homepage van Google Home, waar u de download- en uploadsnelheid en de latency (ping) kunt vinden.  Hiervoor hoeft u gewoon de Google Home-applicatie te openen en te klikken op Wi-Fi teken, klik vervolgens onder ‘Netwerk’ op: Snelheidstest uitvoeren.

2. Strategische ligging

Als u “zwakke Wi-Fi zones” thuis hebt waar het netwerk weinig of niet werkt, is er een eenvoudige oplossing: probeer uw box te verplaatsen. Wi-Fi-golven zijn zoals radiogolven, voor een optimale plaatsing moet u ervoor zorgen dat de locatie van de Wi-Fi box zo open mogelijk is. 

Het bereik van Wi-Fi is echter beperkt en vaak niet voldoende om alle apparaten in huis aan te sluiten. Het is vaak nodig om te investeren in een Wi-Fi repeater. Deze moeten zo ver mogelijk van de box worden geplaatst, maar ook niet te ver, anders verliest u aan bandbreedte en een repeater kan alleen terugzenden wat hij ontvangt. 

Hieronder delen we enkele tips, die u thuis kunt gebruiken om het beste uit uw Wi-Fi verbinding te halen. 

3. Breid uw netwerk uit

Dit is het goedkoopste alternatief, de aanschaf van een Wi-Fi repeater. De eenvoudigste repeaters zijn apparaten die het hoofdsignaal opvangen en terugzenden. Er moet voor worden gezorgd dat de repeater het hoofdnetwerk goed ontvangt om het te kunnen door verzenden.

In het bereik van de repeaters zijn er nu oplossingen om een netwerk te creëren dat bekend staat als mesh Wi-Fi netwerk. In plaats van het Wi-Fi-signaal op te pikken om deze vervolgens te herhalen, neemt deze oplossing met meerdere satellieten de controle over het netwerk over door een verbinding te maken met uw hoofdmodem via het Ethernet. Het zal de Wi-Fi dan uitzenden tussen een of meer satellieten die strategisch rond het huis zijn geplaatst.

4. Gebruik van het elektriciteitsnet

Dit is een alternatieve oplossing voor degenen die niet van de Wi-Fi technologie houden: met opzetten van een stroomleiding aansluiting. Met dit apparaat kunnen gegevens via het elektriciteitsnet van uw huis worden verzonden. Deze wordt geleverd in de vorm van twee adapters. De eerste wordt met een Ethernet-kabel verbonden met de modem/box en in een stopcontact gestoken, de tweede zal dienen als uitvoerpunt.

Er bestaan nog meerdere mogelijkheden om uw Wi-Fi signaal te verbeteren, maar andere mogelijkheden zullen hoogstwaarschijnlijk technischer en ook duurder zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button