M16 voorboren

Mensen die besluiten voor een extra handeling in de vorm van voorboren te kiezen, zijn verstandige mensen. Toegegeven, het is een extra handeling die extra tijd kost, het resultaat is er dan ook naar. Door voor voorboren te kiezen, weet je dat er uiteindelijk sprake zal zijn van een betere bevestiging, terwijl schade aan het hout waarmee je werkt ook voorkomen wordt. M16 voorboren kun je in dit kader vervangen door M8 of M5 voorboren. Wat hier voor M16 geldt, gaat ook op voor M5 of M3 voorboren.
Voor mensen die secuur werken
Zeker de mensen die van secuur en gewoon goed werk houden, kiezen standaard voor voorboren. Zeker als het de bedoeling is om in hardhout te boren. Het allerbelangrijkste uitgangspunt bij voorboren is dat je altijd boort met een kleinere boordiameter dan de binnenkant van de schroef is waarmee je uiteindelijk iets stevig wilt gaan bevestigen.
Veel betere verzinking in het materiaal
Voorboren is bewezen goed. Omdat je met een kleinere boor alvast ruimte maakt, gaat het uiteindelijke boren en bevestigen een stuk gemakkelijker. Dit doe je dus altijd met een kleinere boor. Door de spoed van de nominale waarde van de schroef af te trekken, vind je de juiste boor om voor te boren. Is de schroef 16 millimeter en de spoed 4, dan boor je voor met een boor van 12 millimeter. Onthoud dat vooral als vuistregel bij voorboren. Over de voordelen van voorboren gesproken; door voorboren verzinkt de uiteindelijke schroef veel beter met het materiaal. En dat staat simpelweg voor een betere bevestiging.
Verklein de kans op barsten of versplinteren
Vaak wordt je aangeraden om aan voorboren te doen als je met hardhout werkt. Ook met zachthout kan echter prima voorgeboord worden, zoals voorboren ook wel gebeurt in beton en steen. Na het voorboren is het werken met de schroef en het bevestigen nog slechts een peulenschilletje. Je merkt dat de schroef veel gemakkelijker zijn weg vindt. Daarmee verklein je meteen ook de kans op barsten in het hout of op versplintering. Dit wil zeker bij wat dunner materiaal als plinten nog wel eens aan de orde zijn.
Maakt de bevestiging zelfs veiliger en voorkomt wegslippen van de boormachine
Voorboren maakt de uiteindelijke bevestiging ook nog eens een behoorlijk stuk veiliger. Zonder voorboren bestaat namelijk altijd de kans op het wegslippen van de boormachine, zeker als je te maken hebt met hardhout. Heb je voorgeboord, dan is dat amper nog aan de orde. En wegslippen betekent vrijwel altijd schade aan het hout, hetgeen je dus met voorboren opnieuw voorkomt. Het probleem dat mensen ervaren als het om voorboren gaat is het vinden van de juiste maat boor. Houd in elk geval altijd aan dat je een kleiner gat maakt dan dat straks bij de bevestiging zal ontstaan. Dan doe je het vrijwel altijd goed, zeker ook als je wat minder diep boort. Het is altijd goed die extra handeling in de vorm van M16 voorboren gewoon uit te voeren. De voorbeelden zijn significant.