Tuin

De 5 leukste tuinverlichting trends van 2022

Het eerste zonnetje breekt uit en we trekken massaal de bouwmarkten in. Tijd voor een make-over! We kopen wat mooie bloemen en planten, geven eindelijk toe dat de tuinset aan vervanging toe is en zoeken naar wat gezellige accessoires in de tuin. Tenminste, accessoires die langer meegaan dan één seizoen met het wispelturige weer in Nederland. Tuinverlichting dus. Van charmante lampjes tot eigenzinnige lantaarns op zonne-energie, deze vijf trends zullen je buitenruimte zeker in stijl verlichten. 

#1 Snoerlampen

Jup, snoerlampen zijn ongetwijfeld dé kampioen van de tuinverlichtingstrends. Ze zijn er in alle vormen en kleuren, van eenvoudige witte slierten tot uitgebreide kralenkettingen en alles daar tussenin. En ze kunnen werkelijk elke tuin of patio opvrolijken, waardoor ze een veelzijdige optie zijn. Of je nu een feestje organiseert of van je tuin een gezellig geheel wilt maken, feestverlichting buiten van Nostalux zal de show stelen!

#2 LED’s op zonne-energie

Deze leuke kleine gloeilampjes hebben de laatste jaren veel aandacht gekregen, dankzij hun lage kosten en milieuvriendelijke design. Ze zien er niet alleen mooi uit als ze tussen bloeiende planten of andere versieringen worden geplaatst, maar ze gebruiken ook zonne-energie om je tuin te verlichten. Een eenmalige investering met een langdurig resultaat. 

#3 Draagbare lamp

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een draagbare lamp komt perfect van pas als je meerdere plekjes hebt in de tuin om te vertoeven. Zo kun je de lamp neerzetten op de plek waar je bijvoorbeeld gaat barbecueën of waar je wilt verdwalen in je favoriete boek. Doordat je de lamp kunt opladen, zul je geen last hebben van kabels. Ideaal voor je balkon of terras! 

#4 Wandlampen

Een trend die zeker niet mag ontbreken aan deze lijst zijn de hangende wandlampen, van bijvoorbeeld Nostalux. Ga je voor stoer en industrieel of kies je liever voor een strakke en moderne look? Wandlampen geven binnen no-time sfeer aan je tuin of balkon. Je kunt kiezen voor een licht die naar beneden schijnt, maar je hebt ook lichten die beide opties aanbieden. Wandlampen zijn ook ideaal als je een bepaald onderdeel van je tuin wilt belichten, zoals bijvoorbeeld de vijver of het zwembad. 

#5 Sokkellamp 

Mind your step! Een sokkellamp laat je binnen één oogopslag zien waar je loopt. Je kunt met deze lamp(en) een weg creëren door de tuin en zijn helemaal hip voor deze zomer. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar, waardoor je ze zowel opvallend als onopvallend kunt plaatsen, maar wel multifunctioneel zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button