Interieur

Hoe werk jij jouw deur af?

Je hebt een nieuwe deur gekocht of misschien wel je oude deur opgeknapt waardoor hij nog een ronde mee kan. Tijd voor de finishing touch: het afwerken van je deur. Dit doe je door het plaatsen van deurbeslag, denk hierbij aan bijvoorbeeld deurgrepen of een mooi slot. Deurbeslag gebruik je elke dag en het is dus van belang dat dit functioneel en mooi is. Wil je weten hoe jij je deur mooi afwerkt met het juiste deurbeslag? Je leest het hier!

Soort deurbeslag

Naast de grote keuze uit deuren zijn de keuzes in deurbeslag nog groter. Om de zoektocht naar jouw ideale deurgreep net iets makkelijker te maken, moet je je eerst afvragen of je deur een binnen- of een buitendeur is. 

Als je een keuze moet maken voor het deurbeslag van een buitendeur heb je de keuze tussen deurklinken aan beide kanten of een deurklink aan één kant en een deurknop aan de andere kant.

Voor binnen deuren heb je de keuze uit deurklinken met rozet of schild. Binnen deze twee opties heb je ook weer de keuze of je dit met of zonder sleutelgat. Of gaat het om een toiletdeur in dat geval heb je een deurbeslag met een toiletsluiting nodig.

Materiaal

Bij het afwerken van je deur met deurbeslag heb je keuze uit meerdere soorten materiaal. Je hebt bijvoorbeeld RVS, ijzer of messing. Deze drie materialen zijn stevig en niet slijtage gevoelig. Dit is ideaal voor het afwerken van buitendeuren. Voor binnendeuren kun je minder sterke materialen gebruiken, zoals bijvoorbeeld aluminium of hout.

Kleur

Kies de kleur van de deurklink door naar de meest voorkomende kleuren in je kamer te kijken. Je wilt natuurlijk dat de stijl van de deurklink bij je huis past. De meest voorkomende kleuren zijn zilver, zwart, koper en goud. Daarnaast heb je ook deurbeslag met patronen.

Afwerking

Net zoals de kleur is de afwerking van het deurbeslag van belang. Woon je in een strak en modern huis? Dan is een zwarte en strakke deurknop mooi. Een robuuste deurknop is mooi als je in een ouder huis woont.

Het afwerken van je deur doe je met het deurbeslag van Piet Boon. Ga voor het aanschaffen van je deurbeslag na of het voor een binnen- of buitendeur is. En daarna of er een slot op moet. Ook sloten hebben meerdere opties. De kleur en afwerking moet je afstemmen op de huidige stijl van je huis. Zo werk jij je deur het mooiste af!

Gerelateerde artikelen

Back to top button