Klussen

Welke grote klus pak jij binnenkort aan in of om huis?

Wist je dat de meeste klussen gemiddeld twee jaar blijven liggen voordat ze eindelijk worden aangepakt? De belangrijkste redenen: gebrek aan tijd en onvoldoende motivatie. Maar waarom zou je er zo lang mee wachten? Sommige klussen worden op een bepaald moment een doorn in het oog, terwijl ze vaak in een dag gedaan kunnen worden. Waar je in de winter wellicht liever onder een kleedje op de bank kruipt, zorgt de lente vaak voor kriebels om een frisse wind door je huis te laten waaien. Dus welke klus ligt al een tijdje op jou te wachten? Misschien wil je jouw tuin eens goed onder handen nemen, je open trap renoveren, of de kozijnen opnieuw (laten) schilderen. In dit blog vertellen we je waar je dan rekening mee kunt houden.

Tuin in een nieuw jasje

Na de grijze wintermaanden kunnen veel tuinen en dakterrassen wel weer een opfrisbeurt gebruiken. Het voorjaar is de perfecte tijd voor het verwijderen van groene aanslag, het vullen van de bloembakken met nieuwe kleurrijke plantjes of het bemesten van je gazon. Daarnaast is ook een schuurtje of schutting eens in de zoveel jaar aan vervanging toe. Om al deze klussen makkelijker en dus leuker te maken, is goed gereedschap onmisbaar. Een hogedrukreiniger maakt het verwijderen van groene aanslag bijvoorbeeld een stuk makkelijker. En bij het vervangen van een schuurtje of schutting is een boor en een grote hamer voor het slaan van palen zeer welkom.

Traprenovatie

Als er iets veel gebruikt wordt in huis is het wel de trap. Niet gek dus dat ook die soms aan een opknapbeurt toe is. Afhankelijk van de staat van je trap kan je ervoor kiezen om hem alleen een nieuw likje verf te geven of om voor een volledige traprenovatie te gaan. Een laagje verf is makkelijk zelf te regelen. Bij een volledige traprenovatie daarentegen is het slim om er een ervaren specialist bij te betrekken. De specialisten van Stairz Traprenovatie bijvoorbeeld denken graag met je mee en bespreken met alle liefde de mogelijkheden voor jouw trap. Of je nu een dichte trap, een open trap of een betonnen trap hebt, de mogelijkheden zijn gigantisch.

Traprenovatie

Nieuw likje verf

Ook bij het schilderen van de kozijnen kun je een specialist inhuren. Mocht je het toch liever zelf doen, houd dan met een paar dingen rekening. Voor schilderen geldt: een goed begin is het halve werk. Zorg daarom voordat je een kwast in je hand neemt dat alles goed is geschuurd. Daarna is het belangrijk om de kozijnen goed te ontvetten. Vul eventuele gaten of kieren vervolgens op met acrylaatkit en tape alles zorgvuldig af. Zorg er bij het verven voor dat je een ronde kwast gebruik en strijk het met een roller na om een mooi gelijkmatig resultaat te krijgen. Zo voorkom je de welbekende druipers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button