Tuin

Binnen- of buitensauna: waar ga jij voor?

Het kopen van een sauna is iets waar de meeste mensen wel even goed over nadenken. Een van de belangrijkste dingen die je moet bepalen, is waar de sauna gaat komen. Of het een binnensauna of een buitensauna wordt, hangt af van de ruimte, het budget en jouw persoonlijke voorkeur. HIer vind je de voor- en nadelen van beide opties. Zo kun jij eenvoudig een keuze maken die het beste bij jou past. 

Meer ruimte bij een buitensauna

Het is belangrijk om te kijken naar de ruimte die je beschikbaar hebt. Kies je voor een sauna van Elite Wellness in je tuin? Dan heb je vaak meer ruimte en ben je minder beperkt in de afmetingen van de sauna. Als je toch liever binnen een sauna plaatst, kan het zijn dat je er niet heel veel ruimte omheen hebt. Het voordeel van een binnensauna thuis is dat je de deur niet uit hoeft en nadat je in de sauna bent geweest kun je snel onder de douche stappen. Alles is namelijk dichtbij. 

Een buitensauna is duurder qua verbruik

Wees jezelf er bewust van de een buitensauna meer stroom nodig heeft vergeleken met een binnensauna, om tot dezelfde temperatuur te komen. De temperatuur van de buitenlucht ligt vaak veel lager dan de temperatuur in huis. Daarom moet je een buitensauna meestal veel meer opwarmen om tot dezelfde temperatuur te komen. In de winter ligt het verschil zelfs rond de twintig graden. 

Afkoelen in de buitenlucht

Een leuk voordeel aan een sauna buiten is dat je in de koudere maanden geen koude douche hoeft te nemen als je uit de sauna stapt. De buitenlucht is dan al koud genoeg om te verfrissen. Dit is ook de manier om in de winter van je tuin te kunnen genieten. Natuurlijk kun je ook even buiten afkoelen als je in een binnensauna hebt gezeten, maar het is in di geval toch handiger als je sauna buiten staat. 

Het verschil in prijs

Ook het prijskaartje verschilt. Een binnensauna is budgetvriendelijk dan een buitensauna. Je hebt binnen immers al water- en elektriciteitsvoorzieningen. Dat drukt de kosten van de installatie van de sauna. Ook speelt het materiaal wat je kiest een rol in de prijs. Voor een buitensauna heb je wind- en waterdicht materiaal nodig en hierdoor kom je in een hogere prijsklasse terecht.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button