InterieurOverig

Verlicht een ruimte met ledlampen

De soort verlichting in een bepaalde ruimte of kamer is van groot belang. De stijl en de kleur van de verlichting bepaalt voor een groot stuk mee de sfeer van de ruimte. Je gaat in een woonkamer een andere kleur licht terugvinden dan op een kantoor.

Waarom zou je voor ledlampen kiezen?

Er zijn verschillende redenen om voor een ledlamp te kiezen. Een van de grootste voordelen is dat ze veel zuiniger zijn dan gloeilampen. Ze gaan tot twintig keer langer mee en ze zijn dus beter voor het milieu. Daarnaast bevatten ze, in tegenstelling tot spaarlampen, ook geen gevaarlijke stoffen. Je hoeft ze dus niet bij het klein gevaarlijk afval te gooien wanneer je ze weggooit.

Een derde voordeel is dat ze veel minder warm worden dan bijvoorbeeld gloeilampen met als gevolg dat ze ook minder brandgevaarlijk zijn. Bovendien bestaan ledlampen in alle vormen en maten. Bekijk de website van letsleds voor inspiratie! Zo kan je bijvoorbeeld kiezen tussen inbouwspots en opbouwspots. Bij deze laatste optie worden de spots niet in, maar aan het plafond gemonteerd. Je moet dus niet in het plafond boren. Er zijn met andere woorden dus mogelijkheden genoeg.

Welke soort lampen kies je het best?

De twee meest voorkomende lampen zijn de GZ10 en de GU10 led lampen. De fitting bestaat bij beide uit twee korte staafjes met onderaan een bolletje.

Daarnaast is de lichtkleur ook heel erg belangrijk. Zoals hierboven al is gezegd, is de kans groot dat je voor een kantoor voor een GU10 ledlamp kiest met een wittere en koele lichtkleur. In een woonkamer vind je vaker een warmere en iets gelere kleur terug.

Je hebt voor alle ruimtes in huis ledverlichting. Zo heb je bijvoorbeeld ledlampen in waterdichte spots waardoor ze zonder problemen kunnen gemonteerd worden in je badkamer. Een bijkomend voordeel van ledlampen is dat ze ook dimbaar zijn. Je kan dus zelf de felheid van de lampen bepalen. Zo kan je het extra gezellig maken wanneer je naar een film kijken of net voor extra licht zorgen wanneer je een boek wil lezen.

Wil je voor iets moderner gaan, dan kan je ook kiezen voor een slimme variant van ledverlichting. Dit zijn ledlampen die met een afstandsbediening kunnen aan- en uitgezet worden. Daarnaast kunnen ze in eender welke kleur licht geven.

Wil je meer info over de mogelijkheden van ledlampen? Je kan altijd terecht op de website van letsleds voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button