Slapen

Drie slimme tips om in 1 dag je slaapkamer te vernieuwen

Ben je uitgekeken op jouw slaapkamer en kan deze wel een boost gebruiken? Met onze slimme tips kun je eenvoudig je slaapkamer opnieuw stylen. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn! Door alleen al de muren opnieuw te verven en enkele accessoires te vervangen, creëer je een hele nieuwe look voor jouw slaapkamer. Veel tijd kost het ook niet: je kunt al binnen een dag je hele slaapkamer vernieuwen. Wat zal jij lekker slapen!

Geef je slaapkamer een nieuw kleurtje

De kleuren van de muren in de slaapkamer hebben een grote invloed op de sfeer. Kies je voor blauw of geel, dan heeft dat een rustgevend effect. Wil je vooral luxe uitstralen? Dan kun je het beste rijke kleuren nemen en deze combineren met goud. Als je vooral lucht en licht in de kamer wilt ervaren, dan zijn lichte kleuren een goede keuze. Daarmee creëer je eenvoudig een Scandinavische slaapkamer.

Vergeet ook niet om de raambekleding aan te passen aan de beoogde sfeer. Een Scandinavische slaapkamer vraagt om een moderne raambekleding, terwijl zware gordijnen eerder naar luxe neigen.

Het aankleden van je bed

Bij het veranderen van de slaapkamer, mag je de aankleding van het bed natuurlijk niet vergeten. Met een mooie sprei kun je eenheid in de kamer creëren. Mooie sierkussens maken de styling van je bed helemaal compleet. Zorg er opnieuw voor dat de materialen en kleuren goed bij de door jou gekozen sfeer passen. Je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat je bed de eyecatcher van de kamer wordt en kiezen voor opvallende aankleding. Het is maar net waar jij zelf voor kiest.

Zorg ook voor comfort

Wat je ook kiest: zorg dat je het comfort niet uit het oog verliest. Het belangrijkste blijft immers dat de slaapkamer je nachtrust bevordert. Kies daarom voor kwalitatief goed beddengoed dat jarenlang mee gaat. In de winter is flanellen beddengoed lekker, terwijl je in de zomer eerder voor een luchtiger alternatief kiest. Je hoofdkussen is ook erg belangrijk, zorg dat je een kussen koopt dat past bij jouw slaaphouding.

Een fijne, warme wollen deken mag in jouw slaapkamer natuurlijk ook niet ontbreken. Niets is zo fijn als lekker wegkruipen onder een zachte, warme deken wanneer het buiten guur en koud is. Zorg voor een comfortabele slaapkamer die past bij jouw woonstijl, dan zal je zeker lekker slapen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button