Tuin

Benodigdheden voor een overkapping

Inhoudsopgave
  • Balken en planken vormen de basis voor je overkapping
  • Betonpoeren maken dat de overkapping stevig staat
  • Leg je materialen klaar en check of je alles in huis hebt

Iedereen wil graag een overkapping. Want zonder een overkapping moet je als je heerlijk buiten zit bij het minste of geringste buitje naar binnen vluchten. Huistools.nl was dat ook beu en maakte zelf een overkapping. We vertellen je wat je daar voor nodig hebt en wensen je nu al veel succes bij het maken van de overkapping.

Hout is een gemakkelijk product om mee te werken

Een overkapping is in de meeste gevallen gewoon nog van hout. Dat maakt dat je dus balken en planken moet halen bij de doe-het-zelf zaak. Hout is ook het gemakkelijkste product om mee te werken. Je meet heel simpel hoeveel hout je nodig hebt en neemt altijd ietsje extra. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren. Waar je zeker ook een beroep op doet voor de realisatie van een overkapping zijn dakplaten. Dakplaten heb je in verschillende uitvoeringen. Ook nu ga je niet meteen naar de winkel, maar bereken je eerst hoeveel dakplaten je nodig hebt. Overweeg ook nu om een aantal extra dakplaten te kopen.

Door betonpoeren staat je overkapping als een huis

Wel eens van betonpoeren gehoord? Door te kiezen voor betonpoeren hoef je geen fundering aan te leggen. Met betonpoeren creëer je hetzelfde effect en blijft je overkapping gewoon staan bij een fikse storm. Het maakt betonpoeren simpelweg onmisbaar. Want je wilt immers niet dat de overkapping bij het minste of geringste zuchtje wind wegwaait. Vervolgens moet je nog naar de winkel voor het halen van hoekijzers, schroeven, pluggen, mortel, balkankers, dakbedekking en eventueel beits.

Leg alle materialen klaar en check of je alles hebt

Het is onmogelijk om tot in detail aan te geven wat je zeker in huis moet halen. Dat is namelijk afhankelijk van hert ontwerp van de overkapping. Met genoemde materialen heb je echter alles voor de basis van een overkapping in huis. Voor je begint met de overkapping, leg je alle materialen klaar. Zo zie je ook of er al dan niet iets ontbreekt. Is alles compleet dan kun je beginnen en heb jij straks ook een plek waar je kunt gaan zitten als het regent of als de zon je even te fel wordt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button