InterieurSlapen

Ook zo’n last van licht in de ochtend? Dankzij deze items is dat verleden tijd!

Lekker uitslapen in je eigen bedje, niets is lekkerder dan dat. Het leven is vaak erg druk, en goed uitrusten hoort daarbij. Als jij volle dagen met een lege batterij moet werken, dan gaat je dat op een gegeven moment opbreken. Je zult merken dat je minder energie overhoudt voor leuke dingen en dat je humeur eronder gaat lijden. Je zal minder vrolijk door het leven fladderen. Slapen is dus niet alleen ontzettend fijn, maar het is eigenlijk ook noodzakelijk. Je voelt je fris als je lekker geslapen hebt. Je bent scherper en alerter als je goed geslapen hebt, iets wat je nodig hebt in het drukke dagelijkse leven. Slaap is nodig om bij te komen van alle inspanning die je overdag hebt moeten leveren. Je bouwt je reserves op. De meeste mensen vinden het echter lastig om lekker te slapen. Ze weten niet hoe ze hun nachtrust optimaal kunnen benutten. Hieronder staan daarom een aantal tips waardoor jij als een roos kan slapen! 

Tips om jouw nachtrust te verbeteren 


Hier volgen een aantal tips waardoor jij weer lekker een hele nacht kan slapen zonder gestoord te worden door negatieve gedachten of andere zaken. 

1. Zorg voor voldoende beweging 

Als jij genoeg beweegt op een dag dan wordt je lichaam moe. Mensen die elke dag minstens een half uur intensief bewegen, slapen veel beter. Als je beter bent uitgerust, kan je ook weer meer sporten omdat je meer energie overhoudt. Deze vicieuze cirkel zorgt dus voor een gezond leven. 

2. Houd een vast ritme aan 

Als je iedere dag rond dezelfde tijd in bed stapt, en ook weer rond dezelfde tijd opstaat, zal je merken dat je beter kan slapen. Ook als je een slechte nacht gehad hebt, is het verstandig om gewoon op hetzelfde tijdstip op te staan. Zorg er tevens voor dat je minimaal 6 van de 7 nachten 8 uur slaapt. Dit is het minimaal aantal uur dat je als volwassenen nodig hebt. 

3. Maak het binnen donker 

Als het binnen donker is, denkt je lichaam bijna automatisch dat het tijd is om te gaan slapen. Het lichaam is onwijs gevoelig voor licht, en als het dus niet heel donker is, kan jouw lichaam gaan denken dat het nog geen tijd is om te gaan slapen. Het seintje van moeheid wordt dan niet gestuurd naar jouw hersenen en er wordt geen melatonine aangemaakt. Het is dus van essentieel belang dat jij in een donkere slaapkamer slaapt.
Maar, wat zijn stijlvolle manieren om jouw slaapkamer donkerder te maken?

Aluminium jaloezieën 

Aluminium jaloezieën zorgen ervoor dat jouw kamer koel blijft en donker. Vooral in de zomer is dit handig, omdat het dan flink warm kan worden en het buiten langer licht blijft. Met de jaloezieën kan jij op elk moment slapen wanneer jij dat wil en ben je niet afhankelijk van het licht buiten. Ideaal!

Jaloezieën op maat 

Als je echt wil dat het goed donker is in je slaapkamer, is het een goed idee om voor jaloezieën te kiezen die speciaal op maat zijn gemaakt voor jouw raam. Met jaloezieën heb je gegarandeerd een donkere ruimte en weet je dat elk hoekje van het raam afgesloten is. 

Raamdecoratie.com 

Een luxe manier om jouw kamer op te leuken en tegelijkertijd donkerder te maken, is door raamdecoratie te bestellen bij Raamdecoratie.com. Het staat ontzettend mooi op het raam en bovendien heeft het ook nog een functie: het maakt je raam in een klap ook een stuk donkerder. Als jij graag je interieur een boost wil geven is deze optie echt iets voor jou!

En, denk jij dat je ook veel fijner slapen kan slapen dankzij bovenstaand advies? Jij komt nooit meer te laat op afspraken, omdat je dankzij de tips lekker uitgerust voor de dag kan komen. Kies jij voor een prachtige vorm van raamdecoratie, of geef jij liever de voorkeur aan functionele jaloezieën? De keuze is reuze: met jouw nachtrust zal het zeker goed komen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button