Slapen

Maak de logeerkamer af met een tweepersoons slaapbank

De logeerkamer is vaak een multifunctionele ruimte, zeker nu er ook vaak thuis gewerkt wordt. Wanneer je zo nu en dan gasten hebt die van ver komen, is het wel zo gastvrij die een comfortabele slaapplek aan te bieden, die tegelijkertijd niet in de weg staat. De oplossing: een handige, decoratieve slaapbank. Simpel uit te klappen tot tweepersoonsbed, en op andere dagen een mooi zitmeubel. Zo is de logeer- en/of werkkamer in één keer af.

Slaapbank 2 persoons

Het zowel online als offline warenhuis Heuts – er bevinden zich diverse filialen in Limburg – biedt een ruime sortering aan ideale meubels voor dit soort luxe probleempjes. Tik op de website de ‘slaapbank 2 persoons‘ in en je komt uiteenlopende modellen tegen. Stuk voor stuk voldoen ze geheel aan de eisen voor een slaapbank: in ‘normale’ stand een comfortabele zitbank, eenmaal uitgeklapt een heerlijk bed.

Praktisch in de logeerkamer

Het is een praktische en de meest voor de hand liggende oplossing voor de logeerkamer die je ook op andere manieren wilt gebruiken. Er zijn immers niet het hele jaar logés. Wie weet wil je daar ook tekenen, schilderen, muziek maken of andere hobby’s bedrijven. Het is een enorme luxe als je een extra kamer in je huis hebt, deze efficiënt inrichten is dus raadzaam. Gastvrijheid en gemak zijn bovendien twee belangrijke begrippen in welk huis dan ook. Je kunt zelf waarschijnlijk wel tig voorbeelden noemen waarbij mensen blijven slapen: van plotseling aangekondigde sneeuwval of ijzel tot een ietwat uit de hand gelopen feestje.

Powernap op het thuiswerk kantoor

De logeerkamer fungeert in menig huishouden als thuiswerkplek, een ruimte waar men rustig kan werken en tegelijk een oogje in het zeil houdt. Met een slaapbank staat er een decoratieve zitbank, die van de ruimte een compleet kantoor maakt, waar tussendoor even gerelaxed kan worden. Zo nu en dan even achter de computer vandaan en afstand nemen kan op de slaapbank, net als er even een powernap op doen.

Ook in kleine woningen zoals studentenkamers ideaal

We hebben het nu over de logeerkamer, maar die heeft zoals gezegd lang niet iedereen. Er zijn veel meer mensen die een flat, studio of klein appartement bezitten, waar een slaapbank eveneens ruimte biedt voor spontane overnachtingen. Die zijn bij studenten en jongeren, die doorgaans wat kleiner wonen, immers nog vaker aan de orde. Sommigen wonen zó klein dat een slaapbank de enige oplossing is. Het in- en uitklappen wordt dan een dagelijkse routine, maar daar is de slaapbank op gebouwd.

Haal je zolder leeg

De slaapbank doet ook zijn nuttige werk in veel andere ruimtes. Van het tuinhuisje dat in veel huishoudens eveneens is omgetoverd tot thuiswerkplek, maak je een nog meer multifunctionele ruimte. De zolder, waar vaak alleen maar rommel staat, kan ook een keer leeggehaald worden. Een gezellig dagje op een rommel-, vlooien- of kofferbakmarkt is vaak een goudmijn. Dit soort markten is vanwege het duurzaamheidsaspect hipper dan ooit en kan je zomaar het budget voor een extra slaapbank opleveren.

Man-, woman- of andersoortige cave

Bij het inrichten van een man-, woman- of andersoortige cave komt een slaapbank eveneens tot zijn recht. Thuiswerken is voor veel mensen ideaal, maar een plek om je terug te trekken met een filmpje is daarbij geen overbodige luxe. Niet voor niets bestaat er de hashtag #metime: even een moment voor jezelf. Steeds meer ouders gaan wel eens een weekendje zonder de partner op pad, maar als dit niet mogelijk is, is er altijd nog de slaapbank.

Kijk op Pinterest

Meer ideeën komen vanzelf bij je opborrelen. Anders zijn er diverse creatieve en sociale platformen zoals Pinterest, die je helpen met het efficiënt en smaakvol inrichten van welke ruimte dan ook. Tv-programma’s zoals Bed & Breakfast (MAXtv) en de website Origineelovernachten.nl werken aanstekelijk. Misschien begint het met een 2 persoons slaapbank, en groeit je idee uit tot een eigen B&B?

Meer inspiratie

De al genoemde website van Heuts biedt met het ruime aanbod aan 2 persoons slaapbanken veel inspiratie op dit gebied. Qua dessin, kleur, model, bekleding en materiaal zit er voor iedereen wel één tussen. Het is een kwestie van bestellen en nog dezelfde dag wordt de bank ingepakt en wel verzonden. Zoals bij de simpele oplossing met zo’n handig slaapmeubel geldt ook hier de uitdrukking: gemak dient de mens!

Gerelateerde artikelen

Back to top button