Klussen

Wat zijn de voordelen van eikenhout?

Eikenhout is een veelgebruikte houtsoort voor veel toepassingen. Zo zie je veel bouwwerken van eikenhout, maar ook veel meubels en kleinere accessoires. Eikenhout komt natuurlijk van de eik. Maar wat is nu zo goed aan deze houtsoort? En waarom is het zo bekend? In dit blogartikel willen we je graag meenemen in de wereld van eikenhout. We vertellen je graag de voordelen van deze houtsoort.

De uitstraling van eikenhout

Ieder stuk hout heeft een eigen, uniek karakter. Dit is ook het geval bij eikenhout. Het ziet er namelijk geelbruin tot donkerbruin uit. Daarnaast zie je ook verschillende vormen en strepen in het hout staan. Dit geeft een zeer mooie uitstraling aan het hout. Als je gaat voor een eikenhouten tafel bijvoorbeeld, krijg je de echte houtlook zoals je die vaak tegenkomt. Ben je fan van een klassieke of landelijke interieurstijl? Dan zit je met eikenhout altijd goed. Ook kun je er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het hout. Hoe creatiever je bent hoe leuker het resultaat kan zijn!

Duurzaam hout

Een ander groot voordeel van eikenhout is dat het erg duurzaam is. Je kunt van meubels die gemaakt zijn met eikenhout jarenlang genieten, zonder dat je je zorgen hoeft te gaan maken over de kwaliteit. Daarnaast kun je eikenhout ook perfect buiten gebruiken. Hierdoor kun je het eikenhout perfect gebruiken voor de bouw van een tuinhuisje of een schutting. 

Gemakkelijk te bewerken

Hout is een zeer goede grondstof om te bewerken. Voor eikenhout is dit dus ook niet anders. Als je meubels wilt gaan maken, kun je perfect gebruik maken van eikenhout. Je zaagt gemakkelijk alle stukken op maat en je kunt perfect het hout vormen zoals je het graag wilt hebben. Ook het verven van het hout is geen probleem. Natuurlijk kun je ook de mooie houtlook blijven behouden in plaats van het verven. 

Eikenhout is een harde houtsoort

Een groot voordeel aan eikenhout is dat het, in tegenstelling tot andere houtsoorten, een zeer sterke en harde houtsoort is. Door de hardheid van de grondstof kun je objecten van eikenhout jarenlang gebruiken, zonder dat er slijtage optreed. Dit zorgt er ook voor dat het zowel binnen als buiten perfect volstaat.

Eikenhout combineren

Tot slot is eikenhout perfect te combineren met andere stijlen. Wil je bijvoorbeeld een industriële woonstijl aanhouden? Dan kun je het eikenhout perfect combineren met ijzer, door er bijvoorbeeld een mooie tafel van te maken. Daarnaast past donker eikenhout ook goed bij de kleuren van een industriële woonstijl. Daarnaast kun je een eikenhouten vloer ook voorzien van vloerverwarming. Dit is een zeer goede optie om te besparen op de energierekening, terwijl je geniet van een zeer mooie, houten vloer!

Gerelateerde artikelen

Back to top button