Keuken

Zwarte houtlook keuken warm gecombineerd met levendige natuurvloer

Als je van natuurlijke materialen houdt, dan kijk je vanzelf naar massief houten keukens of houtlook keukens zoals ze in de keukenshowroom van Ardi Keukens staan.

Hout is prachtig en divers en geeft je zoveel mogelijkheden!
Wel is het belangrijk dat je dan de totale keukenruimte in ogenschouw neemt. Wat doe je met de wand? Wat ligt er op de vloer? Hoe licht is het plafond?

In de woning van Sandra en Pieter

In de woning van Sandra en Pieter ligt een houtlook vloer. Dat vereist afstemming als je ook een houten keuken wilt. Je moet er rekening mee houden dat elke houtsoort z’n eigen karakter heeft, robuustheid, tinten, noesten, zaagslag, nerfstructuur en afwerking.

Een verkeerde combinatie van hout en hout kan soms storend uitpakken.

Zwarte houtnerf keuken

Een goed alternatief is dan om een houten front te nemen met bijvoorbeeld een zwarte kleur. Dan heb je wel de natuurlijke uitstraling van de groefjes in het materiaal, maar je loopt niet het risico dat de kleurcombinatie niet klopt.

Het keukenfront in deze keuken is mooi gevonden. De donkere tint contrasteert prachtig met de houten vloer en het heeft een warme natuurlijke ondertoon.

Zwarte houtnerf keuken

Er loopt een nerf door de fronten en de roodbruine gloed voorkomt dat dit front een te strakke uitstraling krijgt. Er blijft ruimte voor een natuurlijk accent.

Extra mooi aan deze keuken is dat deze uitzicht biedt op een mooie, ruimbemeten tuin tegen de bosrand aan. Sta je hier te koken met uitzicht op het groen, dan ben je volledig in harmonie met de natuurlijke omgeving.

Keuken voor met elkaar

Een moderne keuken is geen solitaire ruimte meer, dat toont deze keuken duidelijk aan.
Deze keuken is in een aantal opzichten een verbetering ten opzichte van de vorige keuken van de bewoners.

Sandra en Pieter zijn graag samen en de keuken voorziet hierin. Ze kunnen hier samen in verblijven, kokend of pratend, maar plek is er voor beiden. Een los kookeiland waar je aan kunt zitten of werken is een ideale oplossing voor een keukeneiland.

Keuken voor met elkaar

In deze keuken is het extra leuk dat er een zitje is met uitzicht op de tuin. Deels wordt die sfeerrijke omgeving gecreëerd omdat de keuken in een uitbouw is geplaatst. Je zit dus automatisch al dichter op de tuin.

De glaswand en de lichtstraat boven de keuken maken het geheel lekker ruim en licht alsof je buiten zit.

Kastenwand verbindt het oude met het nieuwe

De kastwand is geplaatst op de plek waar de buitenmuur van de woning eerst stond. Deels is deze intact gelaten, als knipoog naar de oude woonsituatie. Het verbindt het oude met het nieuwe.

Een creatief idee, want aanvankelijk was de keuken in het ontwerp meer naar voren getekend. Omdat de hal achter de keuken weinig gebruikt werd, besloten Pieter en Sandra om de kastwand verder naar achteren te positioneren.

Kastenwand verbindt het oude met het nieuwe

Zo komt er in de keuken zelf meer ruimte voor het eiland. Leuk bedacht en goed ontworpen!

Cement

Het moderne werkblad met de uitstraling van cement is de perfecte tegenhanger in zwarte houtlook keukens. Het zorgt ervoor dat de keuken eigentijds oogt en maakt het strak af. Onder het afdekplaatje zijn twee stopcontacten en een usb-aansluiting verborgen.

Verder vind je in deze keuken een koel/vries-combinatie. Het werd toch geen Amerikaanse koelkast, want hoewel deze koelgigant wel op het verlanglijstje stond van Pieter toen ze keuken inspiratie opdeden, werd het toch wel erg overheersend in het ontwerp.

Het leek hun beter om een inbouw koel/vries-combi te nemen. Daar hebben ze geen spijt van want dat laat wel meer ruimte over bij deze afmetingen. Er is ook nog een Quooker, een combi oven-magnetron en een stoomoven.

De stoomoven gebruiken ze om voedsel mee te regenereren. Maaltijden brengen ze vanuit bevroren toestand op eettemperatuur.

Het eten is zo veel smakelijker en gelijkmatiger verwarmd, zegt Pieter. Dit doen ze met alles, of het nu groentes, vlees of pasta is. Binnen 15 minuten smaakt het eten alsof het net bereid is.

Niet meer zo’n kleffe hap als uit de magnetron. Dit is een blijvertje!

Ardi Keukens in Sint-Annaland is onderdeel van DB KeukenGroep. DB KeukenGroep heeft ook vestigingen in Utrecht, Goes, Haarlem, Rijssen, Kesteren, Berkel en Rodenrijs en Nunspeet. Ruim 2100 klanten beoordelen DB KeukenGroep met een 9,7 op Qasa.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button