Interieur

De juiste meubels kiezen voor een nieuwe woning

Zo kies je de juiste meubels voor een nieuwe woning

Ben je op zoek naar de juiste meubels voor je nieuwe woning, maar weet je niet zo goed hoe je goede meubels voor je huis kunt vinden? Er zijn zoveel leuke meubels verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan comfortabele sta op stoelen, ronde houten tafels en betonnen salontafels. Door de ruime keuze begrijpen we dat het niet altijd even eenvoudig is om de juiste meubels voor je nieuwe woning te kiezen. Daarom hebben wij in dit artikel enkele tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor onze tips.

Creëer een moodboard

Als je een moodboard maakt, krijg je een goed beeld van welke kleuren, meubels en accessoires je met elkaar wilt combineren. Je krijgt zo precies in beeld wat jouw gewenste interieurstijl is en ziet zo in een keer welke relax fauteuils wel goed passen bij die ene tafel of kleur muur en welke niet. Je kunt tegenwoordig eenvoudig een moodboard maken via websites zoals bijvoorbeeld Pinterest. Hier kun je ook volop inspiratie vinden, alsmede op Instagram.

Bekijk hoeveel ruimte je hebt

Bekijk ook hoeveel ruimte je in je woning beschikbaar hebt voor meubels. Wil je graag een grote hoekbank of een ruime eettafel, dan moet je hier wel de ruimte voor hebben. Maak daarom eens een plattegrond en teken hierop de afmetingen van de ruimtes en hoe groot de gewenste meubels zijn. Op basis daarvan kun je geschikte meubels voor je woning uitzoeken. Stel dat je bijvoorbeeld een grote woonkamer hebt, dan heb je veel meer opties qua meubilair. Mocht je een groter huis hebben, dan is het belangrijk hier niet te kleine meubels voor te gebruiken. Dit kan zorgen voor een rommelige indruk. 

Bedenk welke kleuren en materialen je wenst

Bedenk ook welke kleuren en materialen je wenst voor je meubels. Misschien gaat jouw voorkeur vooral uit naar hout of ben je een liefhebber van meubels van marmer. Door van tevoren de juiste materialen voor je meubels in gedachten te hebben, kun je ook beter matchende kleuren kiezen. Zo kan een houten meubel prachtig staan bij een strakke witte muur en staat marmer mooi bij zowel een witte muur als een muur in een warme kleur. Wanneer je kleuren en materialen gaat uitkiezen, kun je zelf bepalen of je gaat voor contrasterende kleuren of meer harmonieuze kleuren in huis. Kies je voor harmonieuze kleuren, dan krijgt je woning een rustige uitstraling. Contrasterende kleuren zijn daarentegen iets drukker. Zorg er daarnaast ook voor dat de meubels die je kiest bij de rest van je interieur passen. Wij wensen je veel succes met het vinden van de juiste meubels.

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op jouwwoonidee voor meer inspiratie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button