Slapen

Dit heb je nodig om je slaapkamer extra gezellig te maken 

Je brengt over het algemeen heel wat minder tijd door op een slaapkamer dan bijvoorbeeld in je woonkamer. Maar dat betekent niet dat je slaapkamer niet sfeervol hoeft te zijn. Als er een fijne sfeer op je slaapkamer hangt, is het veel prettiger om naar bed te gaan. Ga maar na: je ligt toch liever in een knusse, gezellige slaapkamer dan in een lege, kille kamer? Gelukkig zijn er genoeg manieren om je slaapkamer lekker sfeervol te maken. In dit artikel geven we je een aantal tips!

Mooi aangekleed bed 

Je bed is natuurlijk het middelpunt van de slaapkamer en dus ook erg bepalend voor de sfeer die er hangt. Wil jij een sfeervolle kamer creëren, dan begint dit dus bij je bed. Kies een aantal mooie dekbedden uit die goed bij de inrichting van de rest van de kamer passen. Wil je voor een knusse uitstraling gaan? Leg dan wat extra kussens op het bed en ga voor een dekbed en dekbedovertrek van 240 x 200 cm, ook als je bed kleiner is. Met een te grote deken ziet je bed er namelijk extra knus uit. In de winter kun je er ook voor kiezen om nog extra zachte fleece dekens op je bed erbij te leggen. Heerlijk om onder te kruipen als je het ‘s nachts toch koud krijgt en het ziet er ook nog eens heel schattig uit. 

Sfeerverlichting op je slaapkamer 

Een andere factor die veel invloed heeft op de sfeer in de slaapkamer, is de verlichting. Je wil natuurlijk geen fel, spierwit licht boven of naast je bed hebben. Dat is sowieso niet gezellig, maar het is ook niet fijn om voordat je gaat slapen met te fel licht in contact te komen. Dit komt je nachtrust niet ten goede. En als je net wakker bent, wordt je er ook niet vrolijk van. Je kunt op de slaapkamer beter kiezen voor warmere sfeerverlichting. Zorg ook dat je niet alleen een grote lamp hebt, maar bijvoorbeeld ook leeslampjes of nachtlampjes. Zo hoef je niet altijd meteen de plafondlamp aan te zetten. LED verlichting is erg geschikt voor de slaapkamer omdat je het in veel verschillende lichtkleuren kunt krijgen en het licht in de meeste gevallen dimbaar is. 

Leuke decoratieve voorwerpen

Ten slotte kun jij jouw slaapkamer natuurlijk gezellig maken met leuke decoratieve voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan leuke foto’s, een mooi vloerkleed, gordijnen die mooi bij het bed passen, een mooi dressoir met een spiegel, rieten mandjes voor je spullen, enzovoorts. Je kunt van alles verzinnen, maar kijk vooral naar wat jij mooi vindt en wat mooi bij de rest van de inrichting past!

Gerelateerde artikelen

Back to top button