Slapen

De verschillen tussen en lattenbodem bed en een boxspring

Een boxspring is een heel ander bed dan het traditionele bed, ook wel ledikant genoemd. Het ledikant was lang de standaard, tegenwoordig echter lijken steeds meer mensen te kiezen voor het comfort van een boxspring. Lees hier over de verschillen tussen een lattenbodem bed en een boxspring.

Volledig naar eigen wens samen te stellen

Met een boxspring koop je een compleet slaapsysteem. Het werkt met veren in zowel de bedbodem als matras. Een boxspring staat voor het beste comfort en is volledig naar wens samen te stellen. Een boxspring straalt ook een zekere vorm van luxe uit zeker ook vanwege de perfecte hoogte van het bed en de gestoffeerde matrassen. Je kunt een boxspring bovendien gemakkelijk uitbreiden en aanvullen met accessoires die weer aansluiten bij de rest van je interieur en woonstijl. Groot voordeel van dit bed ook ten opzichte van een ledikant is de hoge in- en uitstap. Dat maakt ook het opmaken van het bed eenvoudiger.

Geen compleet beddensysteem

Kijken we naar een lattenbodem bed. Dan koop je geen compleet slaapsysteem. Je koopt een bedframe, een geschikte lattenbodem en een goed matras. Wat dat betreft kun je dus wel zo je ideale bed samenstellen. Voor de beste nachtrust zijn met name het matras en de lattenbodem belangrijk. Welk matras en welke lattenbodem goed is, is weer sterk afhankelijk van je slaaphouding. Voordeel van een lattenbodem bed is wel de prijs. Voor een boxspring bed betaal je altijd meer. Een bed is ook wat gemakkelijker schoon te houden. Dit omdat het frame nu niet van stof is.

Overeenkomsten zijn er zeker ook

Het ledikant en een boxspring hebben ook overeenkomsten. Zo kunnen ze beide zorgen voor uitstekend slaapcomfort. Bovendien koop je zowel ledikant als boxspring in zo goed als alle kleuren en in uitvoeringen die perfect aansluiten bij de rest van je interieur en zeker de slaapkamer. Bovendien kun je bij zowel het bed met lattenbodem als met boxspring zelf een matras kiezen. Voor je nachtrust is dat ook wel cruciaal, want het matras moet uiteindelijk zorgen voor een optimale nachtrust waarbij heel het lichaam op de juiste wijze ondersteund wordt. Besluit je voor een boxspring te kiezen? Denk dan eens aan Beddenleeuw, een Nederlands bedrijf dat topkwaliteit produceert en levert en boxsprings aan kan bieden tegen zeer scherpe prijzen. Bovendien krijg je er steeds het beste advies. Want dat is aan de ervaren medewerkers welk toevertrouwd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button