Klussen

Veilig klussen met werkschoenen van kwaliteit!

Veel mensen denken er te licht over. Die denken wel even te kunnen klussen met gewone schoenen rond de voeten. Of met slippers. Veel beter en veiliger is het om te kiezen voor werkschoenen van de beste kwaliteit, wellicht de belangrijkste onderdelen van werkkleding. De schoenen helpen een hoop ellende voorkomen.

De werkschoen heeft zich sterk ontwikkeld

Er is een enorm arsenaal aan werklaarzen leer en werkschoenen en dat conform verschillende normen. Ook voor dames zijn er prima werkschoenen beschikbaar. Werkschoenen, werkklompen, werklaarzen en werk schoenen grote maten, het is er allemaal. En met deze schoenen kun je echt tegen een stootje. De werkschoen heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en behalve een zeer veilige schoen is het tegenwoordig ook een schoen waarmee je gezien mag worden.

Onderverdeeld in verschillende categorieën

Werkschoenen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Ze kunnen een gesloten hielpartij hebben of over antistatische eigenschappen beschikken. Of ze bieden schokabsorptie bij de hakpartij en hebben een waterdichte overleder. Welke schoen je kiest is sterk afhankelijk van de werkzaamheden die je er mee verricht. Er zijn in elk geval genoeg schoenen in de categorie werkkleding bouw beschikbaar.

Veel moeten knielen en hurken

In het algemeen kun je stellen dat een laag model werkschoen, misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bouw, is een schoen die ideaal is als je gedurende je werkzaamheden veel moet knielen en hurken. Zeker stratenmakers en hoveniers hebben baat bij het dragen van deze schoenen. In deze schoen kunnen de voeten gemakkelijk bewegen. De schoen is een aangesloten geheel al wordt de achillespees met een lage werkschoen wel ietsje minder beschermd.

Voordelen laag model
* ideaal voor veel hurken en knielen
* voor stratenmakers, hoveniers, zorg
* achillespees minder beschermd

Voordelen hoog model
* voor klimwerk, extra steun
* stratenmakers, magazijn, agrarisch
* extra steun achillespees

Extra bescherming van de achillespees

Kies je voor een hogere werkschoen dan heb je een schoen die geschikt is voor klimwerk en extra steun bieden. In de bouw, industrie, in het magazijn en in de agrarische sector worden deze schoenen veel gedragen. De achillespees wordt nu wel extra beschermd. De schoen is bijzonder stevig en je beweegt je moet nu iets minder gemakkelijk. Ook als je gaat klussen is het overigens goed toch je werkschoenen te dragen. Je kent vast dat ongeluk dat in dat kleine hoekje zit.

Antiperforatie tussenzool

De schoenen worden opgedeeld in normen, SB zijn veiligheidsschoenen voor de professional met een beschermneus. Kies je een S1 schoen dan heb je een SB schoen met daarbij antistatische eigenschappen en een gesloten hiel. Deze schoen heeft eveneens een energie absorberende hak. De S1P is gelijk aan de S1 alleen is de schoen voorzien van een antiperforatie tussenzool. S2 is weer gelijk aan S1 met waterafstotende en waterabsorberend bovenmateriaal en de S3 is de S2 met een antiperforatie tussenzool.

Gerelateerde artikelen

Back to top button