KlussenOverig

Eenvoudig een sportschool aan huis bouwen

Wil je nou je goede voornemens eindelijk eens echt kracht bijzetten en staat sporten bovenaan dat lijstje? Waarom bouw je dan niet zelf een sportschool aan huis? Waarom maak je dan geen fitnesskamer als je al ruimte over hebt? Het is de beste manier om je voornemens eens waar te maken. Wat je nodig hebt? Ruimte en anders budget.

Leg rubber op de vloeren ter demping en bescherming van de vloer

Je kunt een verbouwing uit laten voeren en zo een sportschool aan huis realiseren. Daarmee heb je als je praat over een uitbouw een bedrag tussen de 5- en 16.000 euro nodig. Dat is een hoop geld. Misschien is het beter een of meerdere ruimtes vrij te maken in je huis en daar aan de slag te gaan. Met een paar ingrepen bouw je zo ook een sportschool aan huis. Laat de vloer bijvoorbeeld beleggen met rubber. Zo bescherm je de vloer en voorkom je geluidsoverlast. Plaats wat spiegels aan de muur om te zien of je de oefeningen goed uitvoert en je hebt de eerste stappen naar een eigen sportschool al gezet.

Bespaar de kosten voor de sportschool

Je mag daarbij best wat investeren, want je bespaart zo maar mooi de kosten van een sportschool, toch al gauw 30 euro per maand. Op jaarbasis is dat 360 euro en over een periode van tien jaar 3.600 euro. Daar kun je best iets mee. Bezuinig niet op je materialen en koop gewoon de veste bumper plate en halterschijven.

Nooit meer wachten bij een toestel en sporten wanneer het jou uitkomt

Het bouwen van een eigen sportschool heeft zo zijn voordelen. Zo kun je sporten als het jou uitkomt en is een abonnement dus niet nodig. Bovendien hoef je nooit meer te wachten op iemand anders bij een toestel. En fijn is het ook al om nu eens zelf de muziek te bepalen. In dat kader is het overigens wel verstandig om de ruimte waarin je gaat sporten gaat isoleren. Dat is ook voor de buren wel zo prettig. Je kunt het natuurlijk zo bont maken als je zelf wenst. Je kunt echter ook kiezen voor de basis, voor sober. In dat laatste geval valt het met de kosten wel mee. Het gevaar is wel dat als je een eigen sportschool hebt je elke dag kunt sporten en je sneller overtraind raakt. De kans op blessures ligt dan op de loer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button