Slapen

De beste matrassen voor kinderen

Inhoudsopgave
  • Rol van het matras is voor kinderen extra belangrijk
  • Een matras moet voldoende ondersteuning bieden
  • Een koudschuim matras is een prima optie

Iedereen is het er over eens dat kinderen alleen de beste matrassen verdienen. Ze groeien nog volop en slapen veel en alleen dat al vraagt om matrassen van alleen de beste kwaliteit. Op zoek naar de beste matrassen voor kinderen dien je rekening te houden met allerlei belangrijke zaken. Wij van huistools.nl helpen je op weg. Ook al hebben wij de kinderen dan al groot.

Check de maximale matrasdikte voor hoogslapers

Belangrijk bij de keuze voor een matras voor kinderen is dat er geen sprake is van schadelijke stoffen. Heeft een matras een keurmerk, dan kun je er vanuit gaan dat er geen sprake is van het gebruik van schadelijke stoffen bij de productie van het matras. Heb je een hoogslaper of een stapelbed voor je kinderen? Zorg er dan voor dat het matras niet te dik is, want dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Check wat de maximale dikte van het matras mag zijn bij hoogslapers. Een goed matras is ondersteunend en veerkrachtig. Bovendien wordt een goed matras nooit te warm en ventileert het goed. Een goed matras is bovendien nooit te zacht, maar zorgt juist voor perfecte ondersteuning.

Er mag geen sprake zijn van kuilvorming

Een zonevrij matras is zinloos voor kinderen beneden de 12 jaar. Daar zijn ze simpelweg nog niet lang genoeg voor waardoor ze verkeerd in de zones komen te liggen. Droog en hygiënisch zijn andere voorwaarden waaraan een goed kindermatras moet voldoen en van kuilvorming mag evenmin sprake zijn. De eigenschappen in ogenschouw nemend maakt dat gecertificeerd koudschuim matras eigenlijk perfect is voor in het kinderbed. Dit matras heeft geen zones en is perfect voor kinderen die nog in de groei zijn.

Rol van het matras is extra belangrijk voor kinderen

Kinderen slapen veel en dat maakt de rol van het matras extra belangrijk. Koudschuim is veilig en erg comfortabel. Bovendien is dit matras blijvend elastisch en een ander keurmerk is de lange levensduur. Opvallend is verder de open celstructuur van koudschuim. Daardoor ventileert het matras goed en blijft het lekker koel. Koudschuim biedt bovendien voldoende veerkracht en corrigerend vermogen en geldt daarom als het perfecte matras voor groeiende kinderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button