Schoonmaken

Zo onderhoud je een waterbed

Ben je de eigenaar geworden van een mooi waterbed, of heb je wellicht meerdere waterbedden in huis staan? Dan ontkom je er niet aan om hem goed te onderhouden. Dit zorgt er direct voor dat de levensduur drastisch wordt verhoogd. Als je er goed mee om gaat kun je er dus ook langer van genieten. Nu is alleen de vraag: hoe moet je een waterbed onderhouden? In dit blogartikel leggen we het je graag van A tot Z uit!

Het water schoon houden

Het eerste en belangrijkste onderhoud voor een waterbed, is het schoonhouden van het water. Dit doe je door iedere 6 maanden een waterbed conditioner toe te voegen aan het water. De conditioner gaat direct in de aanval tegen algen en bacteriën. Het is belangrijk om dit iedere 6 maanden opnieuw toe te voegen, om de groei van de algen en bacteriën te stoppen. Mocht je dit niet tijdig doen, kan het waterbed veel schade krijgen. Sommige waterbed fabrikanten laten de garantie vallen als er niet iedere 6 maanden conditioner wordt toegevoegd. Dit geeft wel aan hoe belangrijk het is!

Het vinyl van het waterbed reinigen

Om het waterbed fris en hygiënisch te houden, is het reinigen van het vinyl erg belangrijk. Het reinigen van het waterbed en het gebruik van vinylreiniger zorgt ervoor dat het bed niet uitdroogt. Hierdoor blijft het bed soepel. Dit zorgt er direct voor dat het slaapcomfort hetzelfde blijft als bij het was bij de aanschaf. Het wordt aangeraden om het bed ongeveer eens in de twee maanden schoon te maken met vinylreiniger. 

Waterbed ontluchten

Wanneer er lucht in het waterbed gaat zitten, wordt het slaapcomfort aangetast. Hierdoor kun je als waterbed eigenaar niet zonder een ontluchtingspomp. Het regelmatig ontluchten van het bed zorgt ervoor dat het water niet gaat klotsen, maar een mooi geheel blijft. Hoe vaak je het water moet ontluchten is moeilijk te zeggen. Dit heeft namelijk te maken met verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de ingestelde druk. Als je een nieuw waterbed hebt gekocht, ga je vaker ontluchten. De richtlijn die wordt gesteld is ongeveer 2 keer per jaar. Dit kan dus erg verschillen.

Heb je een tijk? Lucht en was deze ook!

Het gebruik van een tijk beschermt het watermatras tegen beschadigingen. Daarnaast zorgt het ook voor extra slaapcomfort. Het is belangrijk om je tijk regelmatig schoon te maken. Tijdens het slapen zweet een mens erg veel. Het vocht wordt opgenomen door de tijk. Het luchten van de tijk laat het transpiratievocht verdampen. Het advies is om de tijk dagelijks te laten luchten, door het dekbed naar achter te klappen. Uiteraard is regelmatig wassen het advies wat daar op volgt. Hiervoor kun je de wasvoorschriften op de tijk bekijken.

Op zoek naar de leukste lifestyle verhalen? Neem dan eens een kijkje op Lovethat.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button