Interieur

Lees hier tips om een nieuwe vloer te leggen

Ga je verhuizen en ga je een nieuwe vloer leggen? Of is je huidige vloer aan vervanging toe en wil je een nieuwe vloer gaan leggen? Dan ga je een geschikte vloer uitkiezen en deze vervolgens in de woning leggen. Het is echter per type vloer verschillend hoe je deze in je woning legt. Een laminaat vloer kun je bijvoorbeeld leggen door een handig kliksysteem, terwijl een PVC vloer op de ondergrond gelijmd dient te worden. Bij Mijnvloeropmaat.nl kun je deze verschillende vloeren kopen. Daarnaast kun je gebruik maken van de vloeren legservice. Uiteraard kun je de vloer ook zelf leggen. Wij helpen je graag op weg met enkele tips.

Zelf een laminaatvloer leggen

Een laminaatvloer is een type vloer dat je gemakkelijk zelf kunt leggen. Je moet wel op enkele punten letten. Allereerst moet de vloer acclimatiseren in de nieuwe ruimte. Hiervoor leg je de verpakking met de laminaatvloer 48 uur in de ruimte waar je hem gaat leggen. Het laminaat dient hiervoor kruislings gestapeld te worden, om zo genoeg lucht te krijgen. 

Vervolgens kun je beginnen met het leggen van de vloer. Het is belangrijk dat de ondergrond geen oneffenheden bevat. Vervolgens moet er een basisvloer zijn die schoon en droog is. Hier overheen leg je ondervloer materiaal. Dit is op rol verkrijgbaar en zorgt ervoor dat het laminaat goed kan worden gelegd. Deze ondervloer mag niet meer dan 3 mm dik zijn. Vervolgens kun je de laminaatvloer gaan leggen. Hiervoor klik je de verschillende latten in en elkaar. Ieder kliksysteem kent een eigen legwijze, hiervoor dien je dus goed de beschrijving te lezen die bij de vloer zit. 

Een PVC vloer leggen

Een PVC vloer kun je ook zelf leggen. Hiervoor laat je de vloer eerst 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar je hem gaat leggen. Als je de vloer gaat leggen, is het verstandig om een kamertemperatuur van 18 graden te hanteren met een luchtvochtigheid tussen de 50 en 60%. Vervolgens ga je er voor zorgen dat de ondervloer geen oneffenheden bevat. Als dit het geval is, dien je deze te verwijderen. Nu kun je overgaan tot het daadwerkelijk plaatsen van de PVC vloer. Hiervoor breng je een lijmlaag aan op de ondergrond. Hier breng je vervolgens de stroken PVC op aan. Zorg dat er iedere keer ongeveer 3 millimeter tussen de muur en de vloer ligt. Als je stroken korter wilt maken, kun je deze met een stanleymes doorsnijden.

Vloer legservice inschakelen

Ben je er niet zeker van dat je de vloer zelf kunt leggen? Een vloer legservice is dan een zeer goede optie. Hierdoor weet je namelijk zeker dat de vloer op een juiste wijze wordt gelegd en dat hij geen fouten bevat. 

Je interieur verfrissen? Bekijk Room21 eens!

Gerelateerde artikelen

Back to top button