Schoonmaken

Budget schoonmaakmiddelen

Inhoudsopgave
  • Het is niet altijd noodzakelijk dure schoonmaakmiddelen te kopen
  • De verpakkingen maken de schoonmaakmiddelen duur
  • Verwijder vlekken uit je kleding met ossengalzeep

Bij geen enkel ander product kun je kiezen uit zoveel verschillende uitvoeringen als geldt voor schoonmaakmiddelen. Het aanbod is gigantisch, de verpakkingen vooral heel erg kleurrijk. Die verpakkingen maken de schoonmaakmiddelen meteen een stuk duurder. Omdat wij van huistool.nl op de kleintjes letten, doen wij het vaak met budget schoonmaakmiddelen. Vaak heb je die al thuis zonder dat je er weet van hebt.

Duurder is niet altijd meteen ook beter

Eerst maar eens kijken naar de reguliere schoonmaakmiddelen die je in de schappen van de supermarkt vindt. De duurdere aanbieders hebben vaak meer opvallende verpakkingen. Dat zegt echter niets over de werking. Duurder wil niet zeggen beter in de wondere wereld van de schoonmaakmiddelen. Wil je goedkoper dan de goedkoopste schoonmaakmiddelen die je in de supermarkt vindt? Dat kan. Zo gebruik je gewoon ossengalzeep als je vlekken uit kleding wilt halen. Deze zeep is erg goedkoop en is als geen ander in staat de vlekken uit de (kinder)kleding te krijgen.

Schoonmaakazijn als wasverzachter

Je kunt ook de wasverzachter prima in de winkel laten liggen. Gebruik gewoon schoonmaakazijn. Het is vele malen goedkoper, de gemiddelde fles kost je nog geen euro. Azijn heeft dezelfde werking als wasverzachter en het is toch al handig dit product in huis te hebben. Het is namelijk veelzijdig in gebruik. Wist je wel dat je om de ramen streeploos te krijgen, je niet allerlei ingewikkelde schoonmaakproducten in huis hoeft te halen. Ga de ramen wassen, droog de ramen en wrijf vervolgens nog even na met een opgepropte krant, liefst zwart-wit. Het resultaat is een streeploos schoon raam. Verder is soda ideaal geschikt om zweetluchtjes te verwijderen uit kledingstukken. Voor je het kledingstuk in de wasmachine doet, leg je het eerst in water met soda. Geheid dat het kledingstuk straks niet meer naar zweet ruikt.

Gebruik de kracht van schuurmiddel

Het is ook al financieel aantrekkelijk vlekken uit kleding te halen met groene zeep. Je wrijft er een vlek mee in en doet het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Grote kans, en minimaal net zo groot als wanneer je een ‘speciaal’ schoonmaakmiddel koopt, dat de vlek als sneeuw voor de zon verdwijnt. Dan nog even over de gootsteen, de plek waar jij wellicht nog je afwasje in doet. Ook die kun je goedkoop schoon houden door er gewoon wat schuurmiddel in te gooien. Met schuurmiddel maak je ook pannen weer glanzend schoon.

Gerelateerde artikelen

Back to top button