Keuken

Magnetron kopen: Waar moet ik op letten?

Inhoudsopgave
  • Zoek je een ingebouwde of een vrijstaande magnetron?
  • Let op het wattage en op een eventuele stoomfunctie
  • Hoe meer mogelijkheden, hoe hoger het prijskaartje

Hoe deed men dat vroeger eigenlijk, toen de magnetron er nog niet was. Het is net als een leven zonder smartphone amper nog denkbaar. Even snel je eten opwarmen doe je in de magnetron, een apparaat dat echter nog heel erg veel meer kan. Wij van huistools.nl warmen vanwege onze drukke werkzaamheden nogal eens een maaltijd op en kunnen je meer vertellen over de magnetron en waar je op moet letten tijdens de aankoop.

Zoek je een inbouw- of een vrijstaande magnetron?

In eerste instantie maak je de keuze voor een vrijstaande magnetron of een inbouwmagnetron. Vervolgens speelt ook het vermogen (in watt) een belangrijke rol. Je kunt met een wattage van 800-1000 snel eten bereiden en opwarmen, met 800 watt warm je op en braad je gevogelte en producten die kaas of eieren bevatten. Op 600w kun je langer compacte gerechten koken als bijvoorbeeld een braadstuk of gehaktbrood en 200w is het laagst mogelijke wattage. Met dit wattage kun je gelijkmatig ontdooien, laat je rijst sudderen en maak je boter zacht.

Plaats niet alles zomaar in de magnetron

Hoewel wel eens anders verondersteld wordt, kun je niet zomaar alles in de magnetron plaatsen. Zeer zeker niet. Zo kun je het beter uit je hoofd laten om porselein, keramiek, papier, textiel, hout, luchtdicht verpakte levensmiddelen, warmhoud verpakkingen en metaal in de magnetron te plaatsen. Doe je dat wel, dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor zowel het eten als voor de magnetron zelf. Wat ook belangrijk is om op te letten is of de magnetron beschikt over een stoomfunctie, terwijl je uiteraard zelf verantwoordelijk bent voor het design van de magnetron en kies je die jou het meest aanspreekt.

Automatisch of handmatig?

Verder zit er nog een verschil in magnetrons wat betreft de instellingen. Soms bedien je die handmatig, soms heeft de magnetron automatische instellingen. Hoe meer mogelijkheden een magnetron heeft en hoe hoger het wattage, hoe hoger het prijskaartje wordt. Ook wat dat betreft is er volop keuze; je hebt heel goedkope en tamelijk dure uitvoeringen. Het is aan jou wat je wilt en hoe intensief je de magnetron gaat gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button