OverigTuin

Bewaar hondenbrokken langer in een voerton

Wanneer je een hond of een ander huisdier hebt, is de kans groot dat je het dier ook brokken geeft. Vaak is het goedkoper om een grote zak te kopen waarmee je enkele weken of maanden verder kan. Brokken bewaren in een zak is minder handig, vaak kan je hem niet goed afsluiten waardoor de brokken minder lang vers blijven. Een mogelijke oplossing hiervoor zijn voertonnen.

Wat zijn voertonnen?

Voertonnen zijn water- en luchtdichte tonnen die kunnen dienen voor het bewaren van hondenbrokken. Doordat er geen water en lucht aan kan, blijven de brokken langer bewaard en zijn ze niet toegankelijk voor beestjes en ongedierte. Er bestaan meerdere soorten voertonnen met verschillende manieren van afsluiten. Een van de meest voorkomende voertonnen is die met een schroefdeksel. Deze zijn erg stevig en eenvoudig schoon te maken. Daarnaast hebben ze een grote opening waardoor je gemakkelijk voedsel uit de ton kan nemen. Dit soort voertonnen worden ook meestal gebruikt op boerderijen.

Een andere manier van afsluiten is met behulp van een klepdeksel. Deze passen vaak iets beter in het interieur van je woning. Ze zijn eenvoudiger in gebruik doordat je enkel het deksel moet opendoen en het niet helemaal moet losdraaien. Deze voertonnen zijn minder stevig en zijn daarom niet aan te raden op boerderijen. 

Een derde optie mogelijkheid is een voerton met klemdeksel. Hierbij wordt het deksel vastgezet aan de hand van twee tot vier klemmen. Een nadeel van deze voerton is dat ze niet volledig water- en luchtdicht is. Je kan deze ton in huis gebruiken, maar brokken die er lange tijd in zijn opgeslagen, kunnen minder lekker en vers worden. 

Je hond verdient natuurlijk enkel lekker en vers eten. Ben je nog op zoek naar voeding dat je hond lekker vindt? Dan is graanvrij hondenvoer zeker een aanrader. 

Naast voertonnen ook regentonnen

Er bestaan niet enkel tonnen om voedsel in op te slaan. Er bestaan ook tonnen waar regen in wordt bewaard. De meest voorkomende regenton is de houten regenton. Zij zijn net iets populairder dan regentonnen uit kunststof omdat een houten regenton volgens velen een mooiere en kwaliteitsvollere uitstraling heeft. 

Als je een regenton wil aankopen, moet je in eerste instantie kijken naar het volume van de ton. Wanneer je twijfelt tussen twee volumes, kan je best kiezen voor de grotere versie. Regenwater kan je altijd gebruiken en daarnaast is een regenton sneller leeg dan je denkt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button