Overig

Betaal nooit meer teveel voor een notaris

Iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met de diensten van een notaris. Of je nu een huis gaat verkopen, of te maken krijgt met een erfenis: je moet altijd langs de notaris om de officiële documenten rechtsgeldig te maken. Veel mensen hebben moeite met de hoge tarieven die notarissen rekenen. Zeker wanneer het voor je gevoel enkel om een eenvoudige handeling gaat. Het is nu niet meer nodig om meer te betalen dan nodig is. Met een vergelijkingssite kun je namelijk in een oogopslag zien welke notaris in jouw omgeving de goedkoopste is.

Notaris bij de koop of verkoop van een huis

Ga je een huis kopen, dan ben jij verantwoordelijk voor de keuze van een notaris. Kies je de eerste de beste notaris, dan betaal je mogelijk tientallen euro’s meer dan nodig is. Je kunt namelijk online eenvoudig te prijzen van diverse notarissen bekijken. Het is fijn dat notarissen eindelijk transparant zijn over de tarieven die zij rekenen. Zo kan jij offertes aanvragen van verschillende notarissen in de omgeving. Ben je bereid om een stukje verder te rijden voor de laagste prijs? Met een druk op de knop vind je de goedkoopste notaris van het land.

Notaris voor familiezaken

Er zijn verschillende familiezaken waarbij je een notaris nodig hebt. Wanneer je gaat trouwen is een bezoek aan de notaris bijvoorbeeld noodzakelijk voor het maken van een levenstestament of het opstellen van huwelijkse voorwaarden. De notaris kan ook een samenlevingscontract rechtsgeldig maken of adviseren bij allerlei juridische gevolgen van samenwonen en trouwen. Ook bij verdrietige omstandigheden is een bezoek aan de notaris noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan de verdeling van een erfenis of het verkrijgen van een verklaring van erfrecht. Voor al deze diensten brengt de notaris kosten in rekening. Kan je zelf kiezen naar welke notaris je gaat? Dan is het slim om eerst verschillende tarieven te vergelijken.

Waarom vergelijken altijd loont

Notarissen mogen grotendeels zelf bepalen welke prijs zij rekenen voor hun diensten. Zo kan het dat de tarieven van notarissen tientallen tot wel honderden euro´s van elkaar kunnen verschillen. Vergelijk je van tevoren de tarieven, dan kun je jezelf dus veel geld besparen. Op een vergelijkingssite vind je snel de goedkoopste notaris van de regio. Je kunt echter nog meer geld besparen als je bereid bent een stukje verder te reizen voor de goedkoopste notaris. Vergelijken loont altijd. Sterker nog: je bent een dief van je eigen portemonnee als je dat niet doet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button