Overig

Alles wat je moet weten over een VPN verbinding

Een VPN verbinding van ExpressVPN is erg handig als je veel online bezig bent. Het zorgt er namelijk in eerste instantie voor dat je goed beveiligd bent tegen hackers en andere internet criminaliteit. Daarnaast ben je met een VPN verbinding ook compleet anoniem online. Maar hoe zit het nu precies allemaal? In dit artikel leggen wij je graag uit wat je precies moet weten over de VPN verbinding.

Altijd veilig zijn met een VPN verbinding

Een van de grootste voordelen die een VPN verbinding je brengt, is dat je veel beter beveiligd bent tegen cyberaanvallen. Hoe dit komt? Je computer maakt een verbinding met de VPN. Vervolgens zorgt deze ervoor dat al je gegevens versleuteld worden. Hierdoor zijn ze slechts een stuk onleesbare code, waardoor niemand er iets aan heeft. Op deze manier ben je in staat om veiliger te browsen, zonder dat iemand zomaar je gegevens kan stelen. Ook wordt het voor overheden en andere instanties moeilijker om je te volgen. Je laat namelijk geen spoor van gegevens meer achter. 

Ook veilig gebruik maken van openbare wifi netwerken

Als je veel online werkt, heb je thuis een veilige en sterke internetverbinding. Dit is echter niet als je op reis gaat. Op dat moment maak je veel vaker gebruik van gratis en openbare wifi netwerken. Je weet echter niet wie er achter die netwerken zitten en of deze wel veilig zijn. Door het gebruik van een VPN verbinding hoef je je geen zorgen te maken over deze netwerken. Je kunt ze namelijk gewoon gebruiken. De gegevens die je hier achterlaat zijn slechts onbruikbare codes, waardoor je zonder problemen met het netwerk kan browsen.

Je bent altijd anoniem met een VPN verbinding

Als je met een VPN verbinding werkt, ben je altijd anoniem. Dit komt omdat je je eigen IP adres veranderd met een ander IP adres. Als je bijvoorbeeld een serie wilt kijken die enkel in een specifiek land beschikbaar is, kun je gemakkelijk een ander land kiezen om je IP adres vandaan te halen. Vervolgens kun je iedere film of serie kijken die enkel beschikbaar is in dat land.

Meerdere devices tegelijk beschermen

Tot slot kun je de VPN verbinding voor meerdere apparaten gebruiken. In de meeste gevallen is de VPN te gebruiken voor ongeveer 5 apparaten inclusief alle voordelen die dit met zich mee brengt. Dit klinkt wellicht niet heel handig, maar dat is het zeker wel. Als je namelijk met een enkele computer maar veilig op het internet zit, kun je met andere devices nog steeds gemakkelijk gevonden worden. Je gegevens zijn dan nog steeds niet veilig. Een VPN verbinding is dus zeker erg handig!

Gerelateerde artikelen

Back to top button