Interieur

Hier moet je op letten bij het kopen van een bad

Wanneer er binnenkort een verbouwing van de badkamer op het programma staat, zijn er een aantal zaken waar je moet letten tijdens het kopen van een bad. Benieuwd welke zaken dit zijn? Dit artikel geeft uitgebreid antwoordt op deze vraag. Zo ben je in staat om het juiste bad aan te schaffen voor jouw badkamer.

De aanschaf van een ligbad

Ligbaden heb je in verschillende soorten en maten. Voordat je een ligbad gaat aanschaffen, is het belangrijk om na te denken wat voor soort ligbad je wilt hebben. De bedoeling van een ligbad is namelijk dat je er heerlijk in kunt ontspannen, door bijvoorbeeld languit te kunnen liggen. Daarnaast wil je uiteraard dat het bad een echte eyecatcher is, wanneer je toetreedt tot de badkamer. Voor elke situatie is er een bijpassend bad beschikbaar, als je weet waarnaar je moet zoeken. Hieronder worden verschillende ligbaden verder toegelicht:

inbouw ligbad

Het inbouwen van een ligbad zorgt ervoor dat de badkamer als één geheel beschouwd kan worden. Dit komt omdat het niet losstaat van andere elementen. Daarnaast is een inbouwbad makkelijk schoon te houden en is het voor water lastig om achter het bad te kruipen. Een inbouwbad is ook zeer praktisch ingesteld, doordat je een combinatie kunt creëren met een douche en bad. 

Los ligbad

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het bad los te plaatsen in de badkamer. Vaak is het hierbij aan te raden om alleen een los ligbad te plaatsen, wanneer je hiervoor de ruimte hebt. Een los ligbad is een echte eyecatcher wanneer je de badkamer binnenkomt. Een los ligbad zal de badkamer een luxe uitstraling geven en een heerlijke relaxte bad ervaring creëren.

Hoek ligbad

Als laatste is er de hoek ligbad. Dit is een ligbad wat zich bevindt in de hoek van de ruimte. Vaak zijn deze baden relatief breedt, maar is de lengte beperkt. Een hoekligbad is een ingebouwd badkamer meubel, die dezelfde voordelen bezit als een normaal inbouw ligbad. Aan te raden voor kleine beperkte ruimtes in de badkamer.

Kortom, door eerst goed na te gaan wat voor soort bad je wilt en daarna te kijken hoeveel ruimte je beschikbaar hebt in de badkamer, kun je de keuze maken welk bad je wilt aanschaffen. Zo kun je optimaal genieten van een heerlijke bad ervaring. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button