Overig

3 tools om je energiekosten te verlagen

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de energiekosten. Maak bijvoorbeeld gebruik van een platform als Kizi, waar je de tarieven van een groot aantal energieleveranciers met elkaar kunt vergelijken. Ook biedt deze website je de mogelijkheid om onderscheid te maken tussen groene- en grijze stroom. Energie vergelijken op Kizi is niet de enige manier om geld over te houden aan het eind van de maand. In dit artikel vind je een aantal handige tools, die helpen om de energiekosten te verlagen. Wat doe jij momenteel al om niet onnodig veel geld te spenderen aan je energieverbruik? 

#1: zandloper voor in de douche 

Een van de manieren om geld te besparen op de energierekening is iets minder lang douchen. We zijn geneigd om lang onder de douche te blijven staan, terwijl we al na een paar minuten schoon zijn. Met een zandloper motiveer je jezelf om de tijd onder de douche te beperken tot dat wat echt noodzakelijk is. Je kunt deze zandloper in sommige gemeenten gratis aanvragen. Hetzelfde geldt overigens voor diverse andere tools die je slimmer om laten gaan met energie thuis. 

#2: tijdschakelaar voor de verlichting 

Veel mensen laten de lampen in huis ingeschakeld, wanneer zij in de avond van huis gaan. Het lijkt zo net alsof er iemand thuis is, wat de kans op een inbraak sterk verkleint. Tegelijkertijd kost het onnodig veel energie om de lampen de hele avond en nacht te laten branden. Door gebruik te maken van een tijdschakelaar, kun je de verlichting automatisch uit laten schakelen om tien of elf uur. 

Vergelijkbaar met de tijdschakelaar is de keuze voor slimme verlichting. Bij slimme verlichting kun je middels een app routines inschakelen. Deze routines maken het mogelijk om de verlichting op een door jou gekozen moment automatisch uit te laten schakelen. 

#3: slimme thermostaat in huis plaatsen 

Ook een slimme thermostaat is een populaire tool om het energieverbruik in huis terug te dringen. Sommige mensen houden de kachel ingeschakeld, wanneer zij in de ochtend naar het werk vertrekken. Het verzekert hen ervan, dat ze in een warm huis thuiskomen aan het eind van de dag. Met een slimme thermostaat kun je de kachel uitgeschakeld houden als je van huis bent. Kort voor je terugkeert schakel je de thermostaat via een app op je telefoon alvast in. Zo kom je in een warme woning thuis, maar hoeft de kachel niet de hele dag aan te staan. Een hele duurzame optie! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button