InterieurKlussen

De beste kranen voor de wastafel

Ben jij bezig met het verbouwen van de badkamer? Dan heb je waarschijnlijk al wel eens nagedacht over de wastafel. Er zijn namelijk verschillende keuzes te maken. Veel mensen denken dat de kraan slechts een onderdeel is van de wastafel. Ondanks dat dit voor een gedeelte waar is, heb je enorm veel verschillende keuzes voor de kraan. Kies bijvoorbeeld voor een mooie fonteinset of ga voor een grote, luxe kraan. In dit blog bericht willen we je meer vertellen over de verschillende soorten kranen voor de wastafel.

Verschillen tussen wastafels

Als je de verschillende kranen wilt bekijken, is het belangrijk dat je ook de verschillen in wastafels kent. De meeste wastafels zijn voorzien van een lage kraan. Daarnaast zijn er ook verschillende wastafels die een hoge kraan hebben. In wastafelkranen zijn er met name grote verschillen tussen de kranen in de badkamer en de kranen in de keuken. In sommige gevallen kun je de kranen in beide gebruiken, maar dit zie je niet altijd. In de keuken wordt er voornamelijk gekozen voor een hoge kraan. Daarnaast moet de kraan in de keuken natuurlijk ook aangepast worden aan het interieur van de keuken. 

Een fonteinset als kraan gebruiken

Een kraan kan erg simpel zijn, maar je hebt ook varianten die erg excentriek zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een fonteinset toilet plaatsen. Een fonteinset is een complete oplossing voor de kraan. Je hoeft maar een enkele aankoop te doen om alles bij elkaar te hebben. De fonteinset is veelal een eenvoudige look. Je krijgt een lage kraan die perfect past bij een wastafel bij het toilet. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een zilverachtige kleur voor de fonteinset. Het is echter niet zo dat dit de enige kleur is. Heb je een met name zwart interieur? Kies dan voor een mooie, zwarte fonteinset voor je toilet.

Grote kranen voor de wastafel

Een andere soort kraan die je kunt bemachtigen, is een grote kraan voor de wastafel. De wastafel wordt in veel gevallen gebruikt om handen te wassen, of om spullen schoon te maken. Een hoge wastafelkraan kan hiervoor perfect zijn. Het maakt het namelijk mogelijk om meerdere spullen onder de kraan te kunnen houden. Denk er bijvoorbeeld aan als je een fles met water wilt vullen. Als je dan een kleinere kraan hebt, past dit niet. Een hoge wastafelkraan kan daarom erg handig zijn. Ook kun je hierdoor een zeer mooie stijl door laten schemeren. Kies bijvoorbeeld voor een hoge wastafelkraan als je een mooie, ronde wastafel hebt. Met name in de badkamer is deze stijl erg mooi. Je kunt er dan zelfs voor kiezen om een grote, gouden kraan te nemen!

Excentrieke kranen gebruiken voor de wastafel

Naast de normale kranen en de hoge kranen, kun je ook kiezen voor excentrieke varianten. Kies bijvoorbeeld voor een mooie kraan die aan de bovenkant open is. Hierdoor zie je het water direct stromen en heeft de kraan veel weg van een waterval. Daarnaast kun je ook erg leuk verschillende vormen kiezen van de kraan. Deze kun je vervolgens erg leuk combineren met de verschillende kleuren of vormen van de wastafel. Heb je een ronde of juist een vierkante wastafel? Dit kan een erg verschillend uiterlijk geven aan de wastafel!

Gerelateerde artikelen

Back to top button