Verschillende soorten badmatten: Welke kies je?
Als je uit de douche komt is er niets fijner dan met blote voeten op een fijne badmat te staan. Je wilt immers niet direct op een koude en gladde ondergrond komen te staan. Een badmat kopen kan in veel verschillende soorten en maten. Maar welke is nu het meest voor jou geschikt? In dit blog bericht willen we je de verschillende soorten badmatten vertellen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.
Verschillende materialen voor de badmat
In de meeste gevallen kom je badmatten tegen van verschillende materialen. Zo kan je een badmat kiezen van katoen, polyester, acryl of microvezel. Een katoenen badmat is erg absorberend. Hierdoor worden je voeten snel droog en voelt het erg fijn om op de badmat te staan. Vervolgens kun je ook kiezen voor polyester. Deze zijn erg fijn aan de voeten en blijven erg lang mooi. Polyester is namelijk erg kleurvast, waardoor ook de badmat lang mooi blijft. Tevens is ook acryl een veelgebruikt materiaal voor een badmat. Het acryl is een zeer duurzame keuze. Dit komt omdat het materiaal erg lang mooi blijft en een zeer hoge kwaliteit heeft. Tot slot is er ook de keuze voor microvezel. Dit materiaal is zeer absorberend en kan vocht opnemen tot vier keer zijn eigen gewicht.
Een badmat van bamboe
Een trend van tegenwoordig is veel groen en hout in huis. Dit zorgt namelijk voor een mooie, landelijke interieurstijl. Ook in moderne interieurs komt de houtkleur steeds vaker voor. Bamboe in de badkamer is dus helemaal niet meer zo gek. Bamboe is een zeer vochtbestendig materiaal. Hierdoor is het perfect voor ruimtes zoals de badkamer en het toilet. Tegenwoordig worden ook badmatten gemaakt van bamboe. Ondanks dat deze badmat niet veel warmte geeft, is het wel warmer dan koude tegels. Ook kun je een massieve bamboe badmat kiezen. Deze werken als een soort verhoogde plank op de grond. Dit kan erg fijn zijn als je uit het bad moet stappen.
Een badmat met een antislip laag
Een badmat is een must have in de badkamer. Veel mensen leggen een handdoek op de grond, maar dit biedt niet hetzelfde comfort als een badmat. Een badmat heeft namelijk vaak een antislip laag. Dit zorgt ervoor dat wanneer je plaatsneemt op de badmat, je niet weg kan schuiven. In de meeste gevallen is de onderkant van de badmat voorzien van rubber om het schuiven te voorkomen. Wil je de badmat wassen? Dat kan! Zorg er altijd voor dat je het wasvoorschrift bekijkt. Het is verstandig om de badmat regelmatig schoon te maken. Doordat het vochtig wordt, kan het al snel veel bacteriën bij hebben.